VIDEO: Καρέ – καρέ η απόπειρα δολοφονίας του 29χρονου στο Ηράκλειο – Η ανατριχιαστική λάμψη του πυροβολισμού

Αποκαλυπτικά για όλα όσα συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 3 Αυγούστου και οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 29χρονου Νίκου ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, είναι το δύο βίντεο ντοκουμέντα που δημοσιεύει το Cretalive.

Το βιντεοληπτικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Cretalive από τις 5 Αυγούστου, όπου είχε επισημανθεί ότι όλα συνέβησαν μέσα σε χρονικό διάστημα 4 μόλις λεπτών.

Το πρώτο καταγεγραμμένο  από κάμερα επεισόδιο ανάμεσα στον 22χρονο και  στον 29χρονο, φέρεται να εκτυλίσσεται γύρω στις 3.07 με 3.08  τα ξημερώματα, στην είσοδο των Μοιρών από Τυμπάκι. Η συγκεκριμένη κάμερα καταγράφει και ήχο. Ακούγονται φωνές και βρισιές. Ο διαπληκτισμός διαρκεί περίπου ένα λεπτό. Καταγράφεται κίνηση σαν μία σκιά να κατεβαίνει από το ένα αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο από τον διαπληκτισμό ανάμεσα στον δράστη και το θύμα λίγο πριν από τον πυροβολισμό:

Ακολούθως, ο 22χρονος κάνει επί  τόπου στροφή με κατεύθυνση προς Τυμπάκι και ο 29χρονος εμφανίζεται να  κινείται προς Μοίρες. Όμως μετά από περίπου  60 μέτρα  κάνει αναστροφή και παίρνει πορεία στην ίδια κατεύθυνση  με τον 22χρονο, τον οποίο κάποια στιγμή μάλιστα προσπερνάει. Ο πυροβολισμός σημειώθηκε περίπου τρία λεπτά μετά το πρώτο καταγεγραμμένο φραστικό επεισόδιο.

Πυροβολισμός βίντεο

Στο επίμαχο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται  η ανατριχιαστική λάμψη του πυροβολισμού από το πιστόλι του 22χρονου Μεσαρίτη, διακρίνονται τα δύο αυτοκίνητα με οδηγούς το 29χρονο θύμα και τον νεαρό δράστη να βρίσκονται στην ίδια ευθεία και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα.

Αμέσως  μετά το όχημα του θύματος λοξοδρομεί για περίπου 15 μέτρα και τίθεται εκτός οδοστρώματος μέχρι που πλαγιάζει λόγω της της υψομετρικής διαφοράς του δρόμου με το παρακείμενο χωράφι. Ο 22χρονος απομακρύνεται από τον τόπο του συμβάντος, κατευθύνεται προς Γαλιά, και κινείται προς τη Φανερωμένη μέχρι που χάνεται από τις κάμερες… Εμφανίζεται και πάλι λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα σε επιχείρηση στην περιοχή των Βώρων όπου αφήνει το αυτοκίνητο που είχε «δανειστεί» από 21χρονο φίλο του.

Όπως προκύπτει από το υλικό στο βίντεο η οδηγική συμπεριφορά και των δύο, όπως αυτή καταγράφεται σε διάφορες φάσεις από τις κάμερες ασφαλείας, παρέπεμπε ξεκάθαρα σε κάποια παρεξήγηση. Το στοιχείο αυτό εξάλλου ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση στην ταυτοποίηση του αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιήσει ο 22χρονος.

Πηγή: Cretalive.gr