Ιταλία: Γερμανοί τουρίστες βανδάλισαν μνημείο της Φλωρεντίας με ποδοσφαιρικό σύνθημα

Μετά από σειρά βανδαλισμών στο Κολοσσαίο τον περασμένο μήνα, ένα ακόμη ιταλικό μνημείο υπέστη βανδαλισμό από τουρίστες, αναφέρει το CNN.

O λόγος για τον, 460 ετών, Διαδρόμου Βαζάρι, ένα πανέμορφο παραποτάμιο πέρασμα που συνδέεται με την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία, στο οποίο έγινε γκράφιτι σχετικό με την ποδοσφαιρική ομάδα Μόναχο 1860.

Οι δράστες του βανδαλισμού, σύμφωνα με τους Καραμπινιέρους ήταν δύο Γερμανοί τουρίστες 20 και 21 ετών ανάμεσα σε μια παρέα 11 φοιτητών που διέμεναν σε ένα Airbnb στο κέντρο της πόλης.

«Αναλύοντας το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε δύο άτομα που, στις 5.20 το πρωί της Πέμπτης, προκάλεσαν ζημιές στον πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό χώρο», ανέφεραν οι Καραμπινιέροι της Φλωρεντίας σε ανακοίνωσή τους στο CNNi.

Μετά από έφοδο στο Airbnb βρέθηκαν δύο μαύρα σπρέι και ρούχα με λεκέδες από μπογιά. Οι αρχές συγκρίνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα σπρέι με εκείνα των 11 φοιτητών, οι οποίοι ανακρίθηκαν όλοι για την υπόθεση.

Ο διάδρομος Βαζάρι μήκους ενός χιλιομέτρου κατασκευάστηκε από τον Ιταλό ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Αναγέννησης Τζόρτζιο Βαζάρι, σε λιγότερο από εννέα μήνες το 1565.

Προοριζόταν ως μια μυστική διαδρομή για τον τότε ηγέτη της δυναστείας των Μεδίκων, τον Κόζιμο Α’ από την ιδιωτική οικογενειακή κατοικία στους κήπους Μπομπόλι προς τη σημερινή Πινακοθήκη Ουφίτσι, που τότε ήταν η έδρα του κυβερνήτη.

Πηγή: cnn.com