Τέλος στην ταλαιπωρία: Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα, μετά τη μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ άνοιξε και το ρεύμα προς Κόρινθο, ωστόσο από το 45ο χιλιόμετρο εως το 46ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα

Μετά από σχεδόν 8 ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η μετάγγιση υγραερίου από το βυτιοφόρο όχημα  στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά  στις 12:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ άνοιξε και το ρεύμα προς Κόρινθο, ωστόσο από το 45ο χιλιόμετρο εως το 46ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα και η Ολυμπία  Οδός εφιστά την προσοχή των οδηγών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας    

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ και στα δυο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής τα  οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της μετάγγισης του εύφλεκτου φορτίου του βυτιοφόρου .

Από νωρίς το μεσημέρι η τροχαία με διακοπή της κυκλοφορίας, έκτροπες και αναστροφές επιχείρησε να αποφορτίσει την Εθνική οδό, αν και παρά τις παρεμβάσεις σχηματίστηκαν ουρές χιλιόμετρων, τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους έμειναν ακινητοποιημένα.

Εθνική

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου ακινητοποιήθηκαν πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Προσωπικό της ΕΛΑΣ και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδότησε με νερό τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους εποχούμενους.

Εθνική

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Εθνική

Για επανεκκίνηση των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, ενημέρωσε η Hellenic Train.

Σε ανάρτησή της στο κάνει λόγο για σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις.