Σητεία: Διεκδικεί το Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς στον κόσμο

Να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο, θα επιχειρήσει η πόλη της Σητείας.

Η προσπάθεια έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, παρουσία του αξιολογητή του Οργανισμού, επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη «σούπα του ψαρά».

«Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σε ένα πιάτο»

Η διαδικασία μαγειρέματος θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες (μετρήσεων, υγιεινής, αξιολόγησης κ.α.), συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις και δοκιμές τοπικών προϊόντων, κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Σητείας, παραδοσιακούς χορούς και μουσική θα πλαισιώνουν την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 19:00.

Το γαστρονομικό εγχείρημα διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ). «Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε ένα πιάτο», τονίζουν οι διοργανωτές.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3, «Ώρα Θερινή», ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κακαβιά, η οποία θα είναι τουλάχιστον 600-700 κιλά. Έχουν αγοραστεί ειδικά πήλινα σκεύη για να τοποθετηθεί μέσα και θα διανεμηθούν δωρεάν στον κόσμο που θα δώσει το «παρών». Τα περισσότερα ψάρια έχουν βρεθεί και η συνταγή έχει ήδη δοθεί στους αξιολογητές του βραβείου».

Παράλληλα, εξήγησε ότι θα γίνει η παραδοσιακή κακαβιά «με κρεμμύδι, πατάτα, λάδι και ψάρι, όπως την έκαναν οι αλιείς και οι σφουγγαράδες μέσα στα καΐκια τους, όταν έλειπαν για μέρες στη θάλασσα».