Τραγωδία: Γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ο 11χρονος που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας

Για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή στους Φούρνους της Ικαρίας, όπου ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου μίλησε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών Δημήτρης Καρύδης.

Ειδικότερα, ο κ. Καρύδης αφού επιβεβαίωσε ότι πατέρας του άτυχου αγοριού είναι ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το περιστατικό.

«Κατά τις 17.30 με ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού – η οποία είναι από την Ικαρία και την γνωρίζω προσωπικά – ότι έχει χαθεί ο Χρήστος από τις 14.οο το μεσημέρι. Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο, η αστυνομία προκειμένου το παιδί να βρεθεί. Ωστόσο, οι προσπάθειες δεν οδήγησαν πουθενά και ανησυχήσαμε με αποτέλεσμα κάτοικοι του νησιού να αρχίσουν να ψάχνουν τον Χρήστο. Δυστυχώς γύρω στις 20.00 το βράδυ βρέθηκε το παιδί πνιγμένο έπειτα από 5 ώρες», λέει ο κ. Καρύδης.

«Λίγο είναι να χάνεις το παιδί σου; τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις περισσεύουν. Είχε ένα θάνατο που δεν του άξιζε», σχολίασε τέλος ο Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών Δημήτρης Καρύδης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε τις αρχές ότι το παιδί αγνοείται. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας. Περίπου στις 20:30 περαστικός εντόπισε τον 11χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και ειδοποίησε τις αρχές.

Το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί πιθανότατα πνίγηκε επειδή μπλέχτηκε σε δίχτυα και δεν μπόρεσε να βγει στην επιφάνεια της θάλασσας.