Lil Tay: Φάρσα χάκερ ή κόλπο δημοσιότητας ο «θάνατος» της influencer;

Ο πρώην μάνατζερ της Lil Tay, Harry Tsang, την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα για την παραβίαση του λογαριασμού της στο Instagram και ισχυρίστηκε ότι η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα την ψεύτικη δήλωση για το θάνατό της και στη συνέχεια βγήκε και είπε ότι είναι ζωντανή.

Η 14χρονη, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Jason Tian, θεωρήθηκαν νεκροί μετά από μια ανακοίνωση που ανέβηκε στον λογαριασμό της στο Instagram την Τετάρτη 9 Αυγούστου.

Χρειάστηκαν να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες μετά την κοινοποίηση της ανάρτησης, για να βγει η έφηβη ράπερ και να πει ότι είναι ζωντανή και καλά. Υποστήριξε ότι ο λογαριασμός της είχε «χακαριστεί» και επιβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της είναι «ασφαλείς και ζωντανοί».

Ο πρώην μάνατζέρ της μίλησε στη DailyMail και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πιθανότητα ο λογαριασμός της Lil Tay να έχει παραβιαστεί.

Manager
O Harry Tsang ισχυρίζεται ότι η Lil Tay είπε ψέματα για την παραβίαση του λογαριασμού της

«Μαθαίνοντας ότι η Lil Tay είναι καλά, νιώθω ανακούφιση. Ωστόσο, πιστεύω ότι το αναφερόμενο περιστατικό hacking μπορεί να μην έχει συμβεί», δήλωσε ο Tsang.

Ο Tsang εξηγώντας του λόγους που τον κάνουν να αμφιβάλει λέει: «Το σκεπτικό μου έχει δύο εξηγήσεις: πρώτον, η αποκατάσταση ενός παραβιασμένου λογαριασμού σε πλατφόρμες όπως το Instagram συνήθως δεν απαιτεί χρονικό διάστημα 24 ωρών».

Στη συνέχεια, ο Tsang έστρεψε την προσοχή στον αδελφό της Lil Tay, τον Jason – ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη μικρότερη αδελφή του το 2018, όταν εμφανίστηκε βίντεο που τον έδειχνε να την «προπονεί» για το τι να πει μπροστά στην κάμερα.

«Δεύτερον, οι ενέργειες του αδελφού της Lil Tay, γνωστού για τις ακραίες πράξεις του, με κάνουν να υποθέσω ότι είχε κίνητρο πίσω από αυτό το περιστατικό», συνέχισε ο πρώην μάνατζερ της Tay.

«Ταυτόχρονα, αν το κίνητρο είναι πράγματι να έρθει ξανά η Lil Tay στο προσκήνιο, τέτοιες ενέργειες είναι ανεύθυνες».

«Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις πιθανές επιπτώσεις από την εφαρμογή τέτοιων τακτικών, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αντίκτυπό τους στις αντιλήψεις και τα συναισθήματα του ευρύτερου κοινού», πρόσθεσε ο Tsang.

Μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης θανάτου στο Instagram της Lil Tay -το οποίο μέχρι τότε ήταν ανενεργό από τον Ιούνιο του 2018- η influencer απέκτησε περισσότερους από 200.000 νέους followers.

Lil Tay: Εγώ και ο αδερφός μου είμαστε ζωντανοί
Οι ισχυρισμοί του Tsang έρχονται μετά την επιβεβαίωση της ράπερ ότι δεν είναι νεκρή. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο αδελφός μου και εγώ είμαστε ασφαλείς και ζωντανοί, αλλά είμαι εντελώς συντετριμμένη και παλεύω να βρω ακόμη και τις σωστές λέξεις για να πω», δήλωσε η Lil Tay.

Η έφηβη – που έγινε πρωτοσέλιδο το 2018 εν μέσω ισχυρισμών ότι κακοποιήθηκε από τον πατέρα της Christopher Hope και ότι την εκμεταλλεύτηκε ο αδελφός της – δεν είπε γιατί χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να επιβεβαιώσει ότι είναι ζωντανή και καλά.

Μιλώντας για την ανάρτηση που πυροδότησε τις φήμες περί θανάτου, η Tay επέμεινε ότι ο λογαριασμός της στο Instagram «παραβιάστηκε» και «χρησιμοποιήθηκε για να διαδώσει τρανταχτές παραπληροφορίες και φήμες» για εκείνη.

Η νεαρή σταρ επιβεβαίωσε επίσης ότι πλέον είχε και πάλι πρόσβαση στον λογαριασμό της.

Συνέχισε να αποκαλύπτει ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το γενέθλιο όνομά της, Claire Hope, το οποίο ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιήθηκε στην ψεύτικη ανακοίνωση θανάτου που έχει πλέον διαγραφεί, εξηγώντας ότι πλέον χρησιμοποιεί το νόμιμο όνομα Tay Tian, έχοντας όπως φαίνεται εγκαταλείψει το επώνυμο του πατέρα της για χάρη του επωνύμου της μητέρας της, Angela.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της δήλωσης της Lil Tay, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασαν με εικασίες σχετικά με τη νομιμότητα των ισχυρισμών της, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται γιατί της πήρε τόσο χρόνο να αντιμετωπίσει τις ψεύτικες φήμες περί θανάτου – ενώ άλλοι υπέθεσαν ότι η όλη φάρσα ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια για δημοσιότητα.

«Είναι λοιπόν η Lil Tay και ο αδελφός της νεκροί ή ζωντανοί; Επειδή ο τρόπος που διατυπώθηκε αυτή η δήλωση και στη συνέχεια ο τρόπος που χρειάστηκαν 24 ολόκληρες ώρες για να την καταγγείλει εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργος», σχολίασε κάποιος.

«Ας πούμε υποθετικά ότι το Instagram της Lil Tay είχε χακαριστεί… ποιο θα ήταν το κίνητρο για να πει ότι ο αδελφός είναι επίσης νεκρός; Όλο αυτό το πράγμα μπερδεύει», δήλωσε ένας άλλος.

Το χρονικό του υποτιθέμενου θανάτου
Τον γύρο του κόσμου έκανε, , η είδηση ότι η έφηβη ράπερ και influencer, Lil Tay, ήταν νεκρή, βάσει μιας ανακοίνωσης που είχε αναρτηθεί στο επίσημο προφίλ της στο Instagram.

Μερικές ώρες μετά, ωστόσο, η ιστοσελίδα TMZ δημοσίευσε δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία η 14χρονη είναι… ολοζώντανη.

Στην αρχική ανακοίνωση, για την οποία τα μέσα ενημέρωσης υπέθεταν ότι είχε γραφτεί από την οικογένειά της, γινόταν λόγος τόσο για τον θάνατο της Lil Tay, όσο και του 21χρονου αδελφού της. Ο κόσμος νόμισε ότι τα αδέρφια είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο.

Νωρίτερα, η ξαφνική ανακοίνωση για τον θάνατο της 14χρονης ράπερ και influencer Lil Tay και του μεγαλύτερου αδελφού της, Τζέισον Τιάν, γέννησε πολλά ερωτήματα. Η ανακοίνωση που έγινε στο Instagram από την «οικογένεια» δεν έδινε λεπτομέρειες για τα αίτια ή την ημερομηνία του θανάτου της μικρής και του αδελφού της. «Τα αίτια είναι υπό έρευνα» προσέθετε η «οικογένεια» στο Instagram.

Ένας πρώην μάνατζερ της μικρής ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την πληροφορία για τον θάνατο της Lil Tay. Σχολίασε δε ότι η δημοσίευση δεν έχει υπογραφή από κάποιο μέλος της οικογένειας, όπως ίσως τη μητέρα της, που δεν έχει προβεί σε δηλώσεις. Ακόμη περισσότερο, ούτε και ο πατέρας της μπορούσε να επιβεβαιώσει τον θάνατο. «Δεν έχω τώρα κάποιο σχόλιο», είπε στην New York Post.

To Insider ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η αστυνομία ή η ιατροδικαστική υπηρεσία στο Λος Αντζελες όπου ζούσε η ράπερ δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουυν τον θάνατο της Κλερ Χόουπ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα. Το ίδιο ανέφερε και η αστυνομία του Βανκούβερ, όπου είχε μεγαλώσει.

Εν τω μεταξύ, μετά τον «θάνατό» της άρχισαν να έρχονται στο φως καταγγελίες ότι η Lil Tay ήταν θύμα «σωματικής και πνευματικής» κακοποίησης από την οικογένειά της, με τον πατέρα της να περιλαμβάνεται στους κακοποιητές. Ήταν μια «δυσλειτουργική οικογένεια», σύμφωνα με τη φημολογία που ήθελε τον πατέρα να φέρνει τις ερωμένες του στο σπίτι, με την κόρη του να είναι στο ίδιο δωμάτιο μαζί τους. Καταγγελίες ανέφεραν ακόμη ότι μέλη της οικογένειας χτυπούσαν το κορίτσι στο πρόσωπο και στο σώμα.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο
Την Τετάρτη, η «οικογένεια» του κοριτσιού εξέδωσε ανακοίνωση στα social media: «Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε την οδυνηρή είδηση του ξαφνικού και τραγικού θανάτου της αγαπημένης μας Claire. Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε την αβάσταχτη απώλεια και τον απερίγραπτο πόνο. Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς απροσδόκητο και μας έχει αφήσει όλους σε κατάσταση σοκ. Ο θάνατος του αδελφού της κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη θλίψη μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρακαλούμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής καθώς θρηνούμε αυτή τη συντριπτική απώλεια, καθώς οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Claire και του αδελφού της βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. Η Claire θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας, η απουσία της αφήνει ένα αναντικατάστατο κενό που θα νιώσουν όλοι όσοι τη γνώριζαν και την αγαπούσαν».

Thanatos_Insta

Η influencer έχει συνδεθεί με αρκετούς από τους πιο σκληροπυρηνικούς ράπερ της χώρας.

Έχει βίντεο με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, όπως ο ράπερ Tekashi69, ο οποίος έχει ποινικό μητρώο. Η Lil Tay έχει επίσης εικόνες που την δείχνουν να κάνει χρήση ναρκωτικών και να καπνίζει, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Οι φήμες για κακοποίηση από την οικογένειά της
Η Lil Tay έγινε διάσημη από τότε που ήταν 9 ετών, όταν άρχισε να δημοσιεύει εικόνες από τον πολυτελή τρόπο ζωής της. Επίσης, τσακωνόταν συνεχώς με διάσημους ράπερ και είχε συγκεντρώσει στο Instagram 3,4 εκατομμύρια followers.

To όνομα της ακούστηκε πάρα πολύ έντονα το 2018, εν μέσω ισχυρισμών ότι κακοποιούνταν σωματικά και ψυχικά από τον πατέρα της, καθώς και ότι την εκμεταλλευόταν ο αδελφός της. Η μητέρα της σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε χάνει τη δουλειά της ως μεσίτρια ακινήτων εξαιτίας του περιεχομένου που ανέβαζε η κόρη της στο Διαδίκτυο.

Η τελευταία της ανάρτηση
Το τελευταίο post της Lil στο Instagram, μέχρι σήμερα, είχε γίνει το 2018 και αφορούσε τον θάνατο του rapper XXXTentacion.