Πάτρα: Παρέμβαση της δημοτικής Αρχής για το Ιδρυμα «Μέριμνα» – Για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων

 

 

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Ίδρυμα «Μέριμνα» έχει υπευθύνους. Υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση (τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες), που έχει περικόψει τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και έχει αφήσει στην τύχη τους τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, προωθώντας την εμπορευματοποίηση των ευαίσθητων αυτών τομέων, των οποίων η ευθύνη πρέπει να είναι αποκλειστικά κρατική.
Γι’ αυτό έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 13 Ιουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις 20 Ιουλίου στο αρμόδιο Υπουργείο.
Μεγάλες ευθύνες, έχει όμως και η Διοίκηση του Ιδρύματος. Παρά την παρέμβαση των εκλεγμένων της Δημοτικής Αρχής και τη συνεπακόλουθη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μέριμνας», ότι πρέπει να εξοφληθούν άμεσα οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., δεν εφάρμοσε την απόφαση, πλήρωσε μόνο τις εισφορές και άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν λάβει μόνο το επίδομα αδείας!
Την ίδια ώρα, πολλά ακούγονται και γράφονται καθημερινά από παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που στρέφονται κατά της Δημοτικής Αρχής. Εκείνο που έχουμε να τους πούμε, είναι πως μόνο οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής απαιτούν σταθερά, δημόσια Υγεία και Πρόνοια στο ύψος των σημερινών αναγκών, με ευθύνη του κράτους και όλες τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Το ίδιο απαιτούμε και για τη «Μέριμνα» και όχι κατακερματισμό όλων αυτών των αρμοδιοτήτων, με τα βάρη να μοιράζονται και στους Δήμους, για να βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη οι κυβερνήσεις και εντέλει, να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση και αυτών των δομών. Άλλωστε, εκεί οδηγεί η πολιτική που υπηρετούν πιστά και οι ίδιοι, ως εκπρόσωποι των κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) και των έως και σήμερα κυβερνήσεών τους.
Όλοι αυτοί περιέκοψαν και διατήρησαν τις περικοπές της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης από το 2012 έως και σήμερα, που προβάλουν δήθεν και τάχαμου το ενδιαφέρον τους για το χώρο, καλώντας το Δήμο να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν!
Εμείς, μαζί με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες των ωφελούμενων οικογενειών, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε:
Την άμεση οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να εξοφληθούν οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυξημένη, μόνιμη και σταθερή ετήσια οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. της «Μέριμνας», θα συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Θεωρούμε υπεύθυνο το κράτος, καθώς και την Περιφέρεια, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε 115 παιδιά με σοβαρά προβλήματα και σε 50 εργαζόμενους, που παρέχουν τεράστιες υπηρεσίες σ’ αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό και να ρίξουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την «Μέριμνα», ο πατραϊκός λαός γνωρίζει πολύ καλά από πού πρέπει να χρηματοδοτούνται τα Ιδρύματα και όσοι τον περιφρονούν και υποτιμούν τη νοημοσύνη του, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.