Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Οικονόμου με τον πατέρα του 29χρονου Μιχάλη

Ο Γ. Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 29χρονου καθώς και τα συλλυπητήριά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Με τον πατέρα του Μιχάλη, του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 29χρονου καθώς και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία θα κάνει τα πάντα ώστε οι δράστες του φονικού να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και πως στόχος είναι να μην συμβούν ξανά τέτοια θλιβερά περιστατικά.

Θα εξεταστούν συνολικά 15 με 20 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Συνολικά 15 με 20 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά μέχρι την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αναμένεται να εξεταστούν για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

​Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

“Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛΑΣ να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών” επισημαίνουν οι πηγές του υπουργείου σχετικά με την εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε.

Όπως έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε, και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζεται από τις πηγές του υπουργείου.

Σε νέες συλλήψεις υπόπτων για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με θύμα το Μιχάλη προχώρησε η αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για δεκάδες ακόμα υπόπτους.

Στους 104 ανέβηκε ο αριθμός των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σε αυτούς που συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, προστέθηκαν και οι πέντε Κροάτες που προσήχθησαν χθες Τρίτη το βράδυ από την Ηγουμενίτσα και ένας ακόμα 19χρονος ομοεθνής τους που εντοπίστηκε σε λεωφορείο για τα Τίρανα στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και οδηγήθηκαν μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 103 άτομα, συγκεκριμένα 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος, ενώ ένας ακόμα Κροάτης, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.