Χριστίνα Αλεξοπούλου: Άμεση εκταμίευση 1,1 εκατ. ευρώ για τις συγκοινωνίες – Σε Πάτρα και Αίγιο

 

 

 

Αρχίζει άμεσα η καταβολή αποζημίωσης για το β’ εξάμηνο του έτους στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας που μεταφέρουν φοιτητές δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

 

«Ήταν δέσμευση απέναντι στους επαγγελματίες των οδικών επιβατικών μεταφορών και γίνεται πράξη η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 4,81 εκατ. ευρώ για το β’ εξάμηνο του έτους στα 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας που μεταφέρουν τους φοιτητές στις σχολές τους.

 

Τα ποσά ήδη εκταμιεύονται αναλόγως με το μερίδιο που αντιστοιχεί σε κάθε ΚΤΕΛ. Ειδικότερα, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας θα λάβει 208.613 ευρώ, το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών 846.800 ευρώ και το αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου 18.900 ευρώ. Από τα συνολικά 4,81 εκατ. ευρώ, στους συγκοινωνιακούς φορείς της Αχαΐας αναλογεί 1,1 εκατ. ευρώ, μέγεθος που απεικονίζει τη δυναμική και το ρόλο που διαδραματίζουν για τη διασύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με το εθνικό δίκτυο συγκοινωνιών.

 

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά το ενδιαφέρον και τη στήριξή της στην ελληνική περιφέρεια και δίνει τη δέουσα σημασία στο κοινωνικό έργο που επιτελούν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, όπως είναι οι ασφαλείς και συνεπείς μετακινήσεις φοιτητών και σπουδαστών».