Δεκαπέντε νέοι σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή και την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

Η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή, καλωσορίζει άλλους 15 υποψηφίους συμβούλους που έρχονται να διευρύνουν και να δυναμώσουν το πολυσυλλεκτικό της ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Εργαζόμενοι, επιστήμονες, φοιτητές, άνθρωποι της κοινωνικής προσφοράς και του καθημερινού αγώνα, από όλα τα σημεία της Πάτρας, συμπαρατάσσονται στον κοινό αγώνα για απεγκλωβισμό της Πάτρας από τα αδιέξοδα και τη στασιμότητα και το σχεδιασμό μιας νέας πορείας που θα την οδηγήσει στο μέλλον με προοπτική και ελπίδα για τους πολίτες της.

Στόχος είναι μια Πάτρα που θα αναγνωρίζεται ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, κέντρο ευημερίας, πολιτισμού, ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας, συνεργατικότητας, δημιουργίας και πάνω απ’ όλα μια πόλη αλληλεγγύης, ανθρωπιστικής και κοινωνικής συνοχής, με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη διαφάνεια, στη συλλογικότητα και στην εξωστρέφεια.

 

ΟΙ 15 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Γαλάνης γεννήθηκε στο Πετρωτό Πατρών το 1977. Είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου με ειδικότητα ηλεκτρολόγου και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία. Γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής και επιθυμεί να εργαστεί για την πόλη και τον τόπο του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Άγγελος Γιαννόπουλος είναι 23 ετών και τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ειδικότητα τα Δίκτυα Υπολογιστών. Επιλέγει την κυβερνοασφάλεια ως τον τομέα της πληροφορικής που θέλει να εργαστεί, ενώ ασχολείται με τον αθλητισμό και έχει ενεργό συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις.

 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1999. Αποφοίτησε από το 5ο ΓΕΛ Πατρών. Είναι τελειόφοιτος της πολυτεχνικής σχολής των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει σε άριστο επίπεδο την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

 

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Η Σπυριδούλα (Ρούλα) Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κομμωτική τέχνη την οποία εξασκεί για πάνω από είκοσι χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας. Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με συμμετοχή σε αγώνες ράλλυ. Δραστήρια και κοινωνική συμμετέχει για δεύτερη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές μετά το 2019.

 

ΚΑΜΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

O Νίκος Καμίτσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική ως στέλεχος στην ΠΑΣΠ και στην νεολαία ΠΑΣΟΚ. Έως το 2012 διατηρούσε κατάστημα επίπλων στο κέντρο της Πάτρας και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ως επικ. διοικητικό προσωπικό. Είναι ενεργό μέλος των υγειονομικών με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

 

ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Ο Γιώργος Καράτασαλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Άνω Καστρίτσιου από το 2010. Σπούδασε Κλωστοϋφαντουργός στο Manchester του Η.Β. και προπονητική μπάσκετ στο DUKE University των Η.Π.Α. με υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθόσφαιρας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ανάλυση αθλητικών δεδομένων (Sport Data Analyst) και είναι κριτής αγώνων μπάσκετ εθνικών κατηγοριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είναι μέλος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Άνω Καστριτσίου, όπου έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας, μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. και του αθλητικού συλλόγου Α.Ε.Π. Ολυμπιάς. Είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Σπυροπούλου και έχει μία κόρη, τη Μαρία.

 

ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Βασίλης Μπρούντζος γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής, με καταγωγή από την πόλη της Πάτρας στην οποία και διαμένει πλέον επί σειρά ετών. Είναι πατέρας μιας κόρης, της Ειρήνης. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την ιδιωτική ασφάλεια σε μεγάλες εταιρείες της χώρας ως προϊστάμενος προσωπικού. Ακολούθησαν οι προσωποφυλάξεις και η ασφάλεια μεγάλων εκδηλώσεων. Εδώ και κάποια χρόνια ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική και το ραδιόφωνο, σα μουσικός ραδιοφωνικός παραγωγός και κάτοχος μουσικού site. Επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με την πόλη και τη γειτονιά του.

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Ζαβλάνι Πατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Α.Β.Σ.Π. (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά). Υπήρξε αθλητής στίβου στην Ολυμπιάδα Πατρών και ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα της Παναχαϊκής, στην Α.Ε. Ζαβλανίου και στην Ηλιούπολη. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (λογιστής) και ως υπάλληλος του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και της Π.Δ.Ε., με αντικείμενο τα επενδυτικά προγράμματα. Επίσης υπήρξε εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια για νέους επιτηδευματίες. Το 2001 διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής για τη μετάβαση από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα των οικονομικών βιβλίων των δήμων της Π.Δ.Ε. Διετέλεσε μέλος των εκπολιτιστικών συλλόγων Ζαβλανίου, Θέας και του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ε. Ζαβλανίου. Συμμετείχε ως φοιτητής στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σε πολλές κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Πετροπούλου και πατέρας της οικονομολόγου Εβίτας Πετροπούλου.

 

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Νίκος Πολίτης είναι πτυχιούχος προγραμματιστής/χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιωτικός υπάλληλος και είναι 48 ετών. Δραστηριοποιείται στον τομέα του αθλητισμού συμμετέχοντας ως μέλος διοικήσεων σε ομάδες κολύμβησης. Διατέλεσε μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) και συμμετείχε με επιτυχία σε σεμινάριά της. Είναι κάτοικος του νότιου τομέα Πατρών και συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Κυψέλης, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της περιοχής.

 

ΣΟΛΛΑ-ΑΞΙΩΤΗ ΣΙΜΟΝΕΤΑ

Η Σιμονέτα Σόλλα – Αξιώτη γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην Οβρυά όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Πληροφορική. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Αξιώτη και είναι μητέρα τριών παιδιών, της Κωνσταντίνας, της Αναστασίας και του Ανδρέα.

 

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Η Χρυσάνθη Σπηλιοπούλου του Θεοδώρου, γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να είναι μόνιμη κάτοικος της Τοπικής Κοινότητας Πετρωτού Πατρών. Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Σπηλιόπουλο και έχουν δύο γιούς και πέντε εγγόνια.

Το επάγγελμά της είναι λογίστρια. Το 2019 εκλέχθηκε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πετρωτού και είναι αναπληρώτρια Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, στον οποίον συμμετέχει από το 2010.

 

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Ο Πλούταρχος Τζαβάρας γεννήθηκε στις Πεύκες Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στον Πειραιά, στην Αγία Σοφία και αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Πειραιά. Είναι Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρώμης «La Sapienza». Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», στην συνέχεια στο ΠΠΝΠ και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Αγ. Αλεξίου – Παράρτημα Γούναρη και διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στο κέντρο της Πάτρας. Είναι παντρεμένος με την Ευανθία Ορφανού – Φαρμακοποιό και έχουν δύο παιδιά.

 

ΤΡΙΓΚΑ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Τρίγκα γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Ήταν μαθήτρια στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στο Ζαβλάνι και στο τότε εξατάξιο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων Πατρών στην οδό Νόρμαν. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Παιδιατρικής και τη μετεκπαίδευσή της στο γνωστικό αντικείμενο της Παιδοαλλεργιολογίας στα Νοσοκομεία St Thomas’ και Guy’s στο Λονδίνο υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική στην υπηρεσία των παιδιών, των ειδικευόμενων γιατρών της Παιδιατρικής και των φοιτητών Ιατρικής.

 

ΤΣΙΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

Γεννήθηκε το 1996 στην Πάτρα, όπου κατοικεί έως σήμερα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2021, ενώ σήμερα φοιτά στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών ύστερα από την επιτυχία της στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος. Παράλληλα με την προετοιμασία της για τις εισαγωγικές εξετάσεις εργάσθηκε ως υπάλληλος σε κλινική αιμοκάθαρσης της Πάτρας.

 

ΧΑΛΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Χαλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην παρούσα φάση υπηρετεί στο ΚΕΤΧ. Είναι εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό, με πλούσια δράση και συμμετοχή σε σημαντικές αποστολές, όπως στη Μεταναστευτική κρίση του 2015-2016, σε αντιμετώπιση πυρκαγιών και λοιπών φυσικών καταστροφών. Έχει διακριθεί πολλές φορές για το εθελοντικό και κοινωνικό της έργο. Σκοπός της είναι να συνεχίσει να βοηθά τους συμπολίτες της και από αυτό το μετερίζι.