Το «Μαζί για το Αύριο για τη Νέα Εποχή της Αιγιάλειας» είναι το μήνυμα μας

Δήλωση Μαρίας Φάκου, Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Αιγιαλείας με την παράταξη “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” του Χρήστου Γούτου

Μετά την ανακοίνωση, και επίσημα, της υποψηφιότητας της για τον Δήμο Αιγιαλείας, η κα Μαρία Φάκου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιαλείας, Χρήστου Γούτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το “Μαζί για το Αύριο, για τη Νέα Εποχή της Αιγιάλειας” είναι το μήνυμα μας. Προτάσσουμε την εξωστρέφεια και την συνεργασία με όλους, ώστε η Αιγιάλεια μας να βγει απ’ το τέλμα και γυρίσει σελίδα. Να μπει στη Νέα Εποχή, με αισιοδοξία αλλά και με ρεαλιστικό πρόγραμμα και υλοποιήσιμες προτάσεις που θα μπορέσουν να φέρουν τον Δήμο μας στην θέση που του αξίζει, αλλά και να κάνει τους Αιγιαλείς να αισθανθούν πως σε αυτόν τον τόπο υπάρχει Ανάπτυξη και Προοπτική.
Συμμετέχω και στηρίζω τον υποψήφιο Δήμαρχο, Χρήστο Γούτο, άνθρωπο δημιουργικό, με στόχους, με όραμα, θετικό, συνεργάσιμο, λογικό, με ήθος και αγάπη για τον τόπο που κατοικεί και εργάζεται. Εμπιστεύομαι απόλυτα την πολιτική γενναιότητα και αποφασιστικότητα με την οποία μπορεί να διεκδικήσει, να αγωνιστεί συλλογικά και με αποτελεσματικότητα, για το κοινό μας όραμα: “Μια Αιγιάλεια Δημιουργική με Αναπτυξιακή πορεία και τάχιστη βελτίωση της Καθημερινότητας ΟΛΩΝ των Πολιτών.
Σε ό,τι με αφορά, πήρα την απόφαση να είμαι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αιγιαλείας, διότι πιστεύω ότι εμείς κρατάμε τη ζωή στα χέρια μας. Ο Δήμος είναι το σπίτι μας και δεν έχουμε περιθώριο απλά να ονειρεύόμαστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χρειάζεται να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια για την ανανέωση και αναβάθμιση του ταλαιπωρημένου τόπου μας.
Η Αιγιάλεια διαθέτει πλούτο σε όλα τα επίπεδα, διαθέτει επίσης, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό νέων και έμπειρων. Λείπει μόνο το Όραμα και ο κατάλληλος συντονισμός και αξιοποίηση όλων αυτών των “εργαλείων”.
Για αυτό, καλώ όλους τους Συμπολίτες μου, με την ψήφο σας να καθορίσετε το μέλλον της Αιγιάλειας. Και ζητώ να μου δοθεί και σε προσωπικό επίπεδο της ενεργής συμμετοχής σ’ αυτή την προσπάθεια για την «Αιγιάλεια του Αύριο».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΟΥ
Γεννήθηκα στον Άγιο Κωνσταντίνο Αιγιάλειας, είμαι έγγαμη με δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Επαγγελματίας Υγείας, με Δίπλωμα Ιατρικών εργαστηρίων και Βοηθού φαρμακείου, συνέχισα τις σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας, στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, και σήμερα είμαι Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του προγράμματος Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ Πάτρας.

Εργάστηκα στο Μικροβιολογικό τμήμα του ΓΝΝ Αιγίου, στο αντίστοιχο του ΙΚΑ, σε ιδιωτικό φαρμακείο, και από το 2008 είμαι μόνιμη υπάλληλος και Υπεύθυνη του Αποκεντρωμένου Γραφείου – Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αιγίου.

Ανέπτυξα έντονη συμμετοχή στα κοινά με δράσεις αλληλεγγύης, όπως η ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, συμμετοχή στην Ομάδα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, συμμετοχή σε συλλόγους, στο παρελθόν Πρόεδρος στην ‘Ένωση Συλλόγων Γονέων, Εκπρόσωπος στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Τοπική σύμβουλος στον πρώην Δήμο Συμπολιτείας, σήμερα μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ.

Πιστεύω μου είναι: «Η Υγεία, ο Πολιτισμός, ο Σεβασμός και η Εξυπηρέτηση του Πολίτη, είναι θέματα Αρχής και Προτεραιότητας. Γιατί, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, έχουμε δικαίωμα σε καλύτερη ποιότητα ζωής».