ΠΑΤΡΑ – Welcome to UP (ΦΩΤΟ): To μεγάλο come back στην καρδιά του φθινοπώρου

Το Φεστιβάλ που έκανε δυναμική εκκίνηση πέρυσι με χιλιάδες συμμετέχοντες, επιστρέφει ανανεωμένο ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεών του τόσο εντός  της Πάτρας,  όσο και στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι Πέντε ημέρες γεμάτες μουσική, προβολές, ξεναγήσεις, περίπτερα, συνέδρια, συναντήσεις

Το «Welcome to UP 2023» το Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών επιστρέφει τον Οκτώβριο ανανεωμένο, διευρυμένο και με πλήθος νέων εκδηλώσεων, ως ο νέος μεγάλος  θεσμός νεολαίας του φθινοπώρου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με σύνθημα «Κάθε φθινόπωρο πάμε Πάτρα».

Βασισμένο σε ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων, το Welcome to UP, το οποίο έκανε πέρυσι εντυπωσιακή εκκίνηση με χιλιάδες πολίτες να δίνουν το «παρών», έρχεται φέτος να κάνει το Πανεπιστήμιο Πατρών σημείο αναφοράς για πέντε ημέρες, ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεών του τόσο εντός της Πάτρας, όσο και στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την κοινωνία και την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας.
ΠΑΤΡΑ: Welcome to UP: To μεγάλο come back στην καρδιά του φθινοπώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στις 18,19,20, 21 και 22 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το campus του Πανεπιστημίου στήνονται γέφυρες διαλόγου μεταξύ φοιτητών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και πολιτών, αλλά και ένα σκηνικό γιορτής που απλώνεται στην πόλη, «παντρεύοντας» τη γνώση με τη διασκέδαση, την καινοτομία με τη δημιουργία, την ιστορία και τα επιτεύγματα, με την ορμή των χιλιάδων πρωτοετών φοιτητών που έρχονται να γνωρίσουν την πόλη στην οποία θα ζήσουν.

Το Welcome to UP 2023, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του, μας προτείνει ένα πλέγμα εκδηλώσεων και δράσεων που συστήνουν στους φοιτητές το Πανεπιστήμιο και τον τόπο σπουδών και φέρνουν τους πολίτες κοντά στη «βαριά βιομηχανία» της γνώσης στην περιοχή.

ΠΑΤΡΑ: Welcome to UP: To μεγάλο come back στην καρδιά του φθινοπώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ενημερωτικά περίπτερα, επαφές με ομάδες, δομές και δράσεις, συνάντηση με επιτυχημένους αποφοίτους, ξεναγήσεις σε εμβληματικά σημεία με ανοικτά λεωφορεία, περίπατοι σε μνημεία και τόπους ενδιαφέροντος, γνωριμία με τους χώρους και τους ανθρώπους του ΑΕΙ και της πόλης, συνέδρια, πολυθεάματα, αστρονομική παρατήρηση αλλά και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες (Πύξ Λαξ, Ανδριάννα Μπάμπαλη, «Συνεπιβάτες», Ρένος Χαραλαμπίδης, Alcatrash, Ορχήστρα Prfizer κ.α.) κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα 27/7/2023 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Πρυτανεία.

Χρήστος Μπούρας:  Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας

«Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουν η Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο μια πολύ σημαντική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας  τον Οκτώβριο» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας και επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα Φεστιβάλ  που θα επαναλαμβάνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς το πιο σημαντικό είναι αυτός ο θεσμός  να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος και ισχυρότερος. Φέτος σας διαβεβαιώνω ότι η διοργάνωση θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι, με ένα  δυναμικό δίκτυο επικοινωνίας για φοιτητές, ακαδημαϊκούς και πολίτες.  Θα ζήσουμε ξανά ένα σκηνικό γιορτής, στην οποία η γνώση και η καινοτομία συναντούν την ιστορία, τον πολιτισμό και τα όνειρα των χιλιάδων φοιτητών του τρίτου μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη χώρα».

ΠΑΤΡΑ: Welcome to UP: To μεγάλο come back στην καρδιά του φθινοπώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δ. Μαντζαβίνος: Η διοργάνωση ενός ακόμη μεγαλύτερου γεγονότος φέτος τον Οκτώβριο ήταν μονόδρομος

Αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση ο Προέδρος της Επιτροπής Υλοποίησης για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη και την περιφέρεια, αντιπρύτανης  κ. Διονύσης Μαντζαβίνος, επεσήμανε ότι «η υποδοχή της περσυνής διοργάνωσης ήταν αναπάντεχα θερμή, τόσο που η διοργάνωση ενός ακόμη μεγαλύτερου γεγονότος φέτος τον Οκτώβριο, φαινόταν μονόδρομος.  Και όταν λέμε μεγαλύτερο, εννοούμε σε διάρκεια, σε χρονική και χωρική διασπορά, σε περιεχόμενο και σίγουρα σε κέφι. Έχουμε πολλές περισσότερες εκδηλώσεις σε περισσότερες ημέρες, τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας, όσο και στην περιφέρεια καθώς οι εκδηλώσεις επεκτείνονται και στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι»  επεσήμανε ο κ. Μαντζαβίνος και πρόσθεσε: «Ένα μίγμα ανθρώπων του Πανεπιστημίου με ανησυχίες και οράματα πέραν και πλέον των επαγγελματικών τους αναζητήσεων, εκπρόσωποι του «επιχειρείν», φορείς και άνθρωποι του «διοικείν», της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις ιδέες τους σε μια κοινή, εξωστρεφή προσπάθεια που γίνεται θεσμός για την πόλη».

ΠΑΤΡΑ: Welcome to UP: To μεγάλο come back στην καρδιά του φθινοπώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ανδρέας Φίλιας: Το Φεστιβάλ γίνεται θεσμός- Υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση

«Η Περιφέρεια στα πλαίσια της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη αλλά και γενικότερα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει έμπρακτα και ενεργά σε αυτό το Φεστιβάλ» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας.

«Έγινε πέρυσι η αρχή -και πάντα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός-, βλέπουμε όμως με πολλή χαρά ότι φέτος έχουμε μια εντυπωσιακή εξέλιξη σε βαθμό πολύ καλύτερο από αυτόν στον οποίο προσδοκούσαμε, κάτι που σημαίνει ότι έγινε και σωστή προετοιμασία  από όλα τα μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον κ. Μπούρα τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε καθώς είναι αυτός που είχε την όλη πρωτοβουλία.

Φέτος έχουμε εμφανή πλέον την εικόνα ότι η υποδοχή των φοιτητών γίνεται θεσμός. Σε λίγες ημέρες μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπογράφοντας με το Πανεπιστήμιο μια Προγραμματική Σύμβαση μέσω της οποίας θα γίνει η χρηματοδότηση της διοργάνωσης, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα που έχει αυτό το Φεστιβάλ, αυτή η μεγάλη γιορτή στην οποία εμπλέκονται και συνομιλούν φοιτητές, καθηγητές, φορείς, πολίτες και  επιχειρηματίες σε μια δημιουργική συνεργασία για την περιοχή μας».