Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα ο Μπαλτσερόφσκι – Εξετάζεται και ο Μιχάιλιουκ

Έφτασε Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι! Ο Πολωνός σέντερ προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/7) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να ολοκληρώσει το τυπικό κομμάτι της συμφωνίας του με τους «πρασίνους» και να ανακοινωθεί!

Οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να πληρώσουν το buy out 500.000 ευρώ στην Γκραν Κανάρια για την αποδέσμευση του Πολωνού σέντερ και έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί του εδώ και αρκετές μέρες. Ο παίκτης, που έχει αναδειχθεί δύο φορές Rising Star στο EuroCup ( το οποίο κατέκτησε την περασμένη σεζόν με την Γκραν Κανάρια) θα περάσει τα ιατρικά τεστ και θα ανακοινωθεί σε άμεσο διάστημα.

Αυτή θα είναι η ενδέκατη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό (και έκτη ξένου) μετά από αυτές των Σλούκα, Βιλντόσα, Γκάι, Γκραντ, Μωραΐτη, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Λεσόρ και Κ. Αντετοκούνμπο.

Ο Μπαλτσερόφσκι αποτελεί προσωπική επιλογή του Εργκίν Αταμάν βλέποντας στο πρόσωπό του έναν νέο… Τιμπόρ Πλάις, δηλαδή έναν πανύψηλο σέντερ με καλή τεχνική και μακρινό σουτ. Μένει να φανεί αν οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε μία ακόμη προσθήκη στις θέσεις «2»-«3» ή θα πορευτούν με τον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος έχει συμβόλαιο σε ισχύ.

Εξετάζεται και ο Μιχάιλιουκ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή με την απόκτηση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, αλλά δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει εδώ! Οι «πράσινοι», άλλωστε, ψάχνουν ακόμη έναν παίκτη, που θα μπορεί να καλύπτει τόσο στο «2» όσο και στο «3».

Πρώτος στη λίστα ήταν ο Ταϊλερ Ντόρσεϊ, αλλά η Φενέρμπαχτσε δεν τον αφήνει -τουλάχιστον για την ώρα- να φύγει, οπότε στο «τριφύλλι» πρέπει να δουν και άλλες επιλογές. Στη λίστα υπάρχουν, φυσικά, πολλά ονόματα, αλλά ένα φαίνεται να είναι λίγο πιο ψηλά: Εκείνο του Σβι Μιχάιλιουκ!

Ο Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ, που έχει «παίξει» και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, είναι στο «στόχαστρο» των «πράσινων», που εξετάζουν τη δύσκολη, πάντως, περίπτωσή του. Δύσκολη, αφενός διότι δεδομένα ο Μιχάιλιουκ ψάχνει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και αφετέρου διότι δεν «κοιτάει» μόνο ο Παναθηναϊκός από την Ευρώπη τον 26χρονο.

Ο παίκτης, πάντως, αρέσει στον Εργκίν Αταμάν, προκειμένου να συμπληρωθεί το ρόστερ, και έχει ανάψει το πράσινο φως. Από την άλλη, όμως, όπως προαναφέραμε, είναι μία δύσκολη περίπτωση, ενώ και ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει πολύ.

Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη περίπτωση, που αν ερχόταν στην Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει από τους κορυφαίους παίκτες. Ο Ουκρανός αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», αλλά έχει την ικανότητα να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους άλλους. Είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων και παρότι δεν θεωρείται εξολοθρευτής στην άμυνα, δεν φυγοπονεί.

Φέτος έβγαλε μόλις 1,96 εκατ. δολάρια, παίζοντας σε Νικς αρχικά και Χόρνετς στη συνέχεια. Ιδιαίτερα στη Σάρλοτ έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΝΒΑ έχοντας σε 19 εμφανίσεις 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο.

Πηγή: skai.gr