Ελλάδα – Σερβία 13-7: Θρίαμβος – Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική

Με σπουδαία εμφάνιση η Ελλάδα νίκησε με 13-7 τη Σερβία στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Το έκανε κι αυτό η εθνική ομάδα πόλο! Με μια εκπληκτική εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σερβία, την οποία νίκησε με 13-7 και πλέον θα δώσει, για πρώτη φορά, τη μάχη της για το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παράλληλα «έκλεισε» εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο (29/7, 12:00) το μεγάλο ραντεβού τής εθνικής ομάδας για να πατήσει σε μια απάτητη κορυφή, αυτή του κόσμου με αντίπαλο την Ουγγαρία ή την Ισπανία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

Μια νίκη που περνά στην ιστορία, η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κατάρα των πέντε χαμένων τελικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα, νικά για πρώτη φορά τους Σέρβους σε μεγάλη διοργάνωση και παράλληλα πήρε ρεβάνς για τον προ διετίας χαμένο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Η Ελλάδα, πλην της διοργανώτριας Γαλλίας, γίνεται η πρώτη εθνική ομάδα που προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα είναι η 17η συνολικά φορά στην ιστορία της που θα παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η 12 συνεχόμενη, από τη Μόσχα το 1980 και έπειτα.