Βαρύ το πένθος στα Χανιά για το δυστύχημα με το Canadair

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η χώρα μετά την τραγωδία στην Κάρυστο και τη συντριβή του Canadair που παρέσυρε στον θάνατο τους δύο αδικοχαμένους πιλότους, τον 34χρονο Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους, καθώς ο 34χρονος Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, είχε περάσει την παιδική και την εφηβική του ηλικία στον Αποκόρωνα με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφό του ίναι έγκυος περίπου 3,5 μηνών, ένα παιδί που ο ίδιος δεν θα μπορέσει να γνωρίσει, αλλά εκείνο θα είναι περήφανο για τον πατέρα του.

Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην Κρήτη και ήδη συγγενείς και φίλοι του Χρήστου Μουλά με αναρτήσεις τους εκφράζουν την οδύνη τους για τη νέα τραγωδία.

Ο αδικοχαμένος Σμηναγός, σύμφωνα με τα parakritika.gr, πέρασε τη μαθητική του ζωή ζωή στα Χανιά μέχρι που εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και στη συνέχεια επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην πυρόσβεση πετώντας με τα Canadair.

Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρει:

«Η Ελλάδα σήμερα πενθεί την απώλεια δύο νέων εν ενεργεία πιλότων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα και που με αυτοθυσία κλήθηκαν να εκπληρώσουν το καθήκον τους, λαμβάνοντας μέρος σε κατασβέσεις πυρκαγιών που εδώ και μέρες μαίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Χανιώτης κυβερνήτης του αεροσκάφους Χρήστος Μουλάς και ο συγκυβερνήτης του, Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή» για να προστατεύσουν και να προφυλάξουν από τη μανία της φύσης, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και περιοχές ολόκληρες.

Η τοπική κοινωνία των Χανίων και ο Δήμος Χανίων, στεκόμαστε βαθιά συντετριμμένοι απέναντι στην τραγωδία αυτή, που στέρησε, τόσο άδικα και τόσο νωρίς, τη ζωή αυτών των δύο νέων ανθρώπων.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω στις οικογένειες των πεσόντων τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Αθάνατοι».

Πηγή: Cretalive.gr