ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ. Τραγωδία:’Επεσε Canadair που επιχειρούσε κατάσβεση φωτιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Το εναέριο μέσο που είχε δύο Έλληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Ειδικότερα, το Canadair χάθηκε από το ραντάρ και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αμυνας. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε. Σημειώνεται ότι τα canadair δεν έχουν σύστημα εκτόξευσης καθισμάτων σε περίπτωση κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το canadair που έπεσε στην Κάρυστο είχε βάση την Νέα Αγχιάλο Μαγνησίας

Το canadair να κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια να πέφτει.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ δείχνει συγκεκριμένα το αεροσκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Το canadair πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά. Σημειώνεται ότι το εναέριο μεσο ήταν CL-215, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης

 

Το βίντεο σοκ με την πτώση του Canadair στην Κάρυστο

Πριν την πτώση του Canadair, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορεί είχε πραγματοποιήσει ρίψη νερού στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά.

 

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.