Βασίλης Αϊβαλής: Ξεκινά η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, για την Πάτρα που θέλουμε

H παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή ξεκινάει ανοικτή διαβούλευση με τους δημότες της Πάτρας για 12 θεματικές ενότητες οι οποίες αφορούν την πόλη, το αναπτυξιακό της μέλλον, την καθημερινότητα και τις παροχές προς τους πολίτες.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω της  ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr και οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

Δομημένο και Φυσικό περιβάλλον

Ενεργειακές Υποδομές

Μεταφορές – Διασύνδεση – Κυκλοφορία

Διαχείριση Απορριμμάτων

Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Παιδεία

Αθλητισμός

Κοινωνικές Παρεμβάσεις – Πρόνοια

Πολιτισμός

Τουρισμός

Καρναβάλι

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση θα μπορούν να στέλνουν τις θέσεις και τα σχόλια τους στην ειδική φόρμα της διαβούλευσης η οποία θα αφορά κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Όπως είχε εξ αρχής δεσμευτεί ο κ. Αϊβαλής, το πρόγραμμα της παράταξης θα συνδιαμορφωθεί με τους δημότες, καθώς ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της παράταξης είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας με αύξηση της δημόσιας συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα τύχουν επεξεργασίας από την ομάδα προγράμματος της παράταξης και θα ενταχθούν στο σχέδιό της για την Πάτρα.

«Συναποφασίζουμε σημαίνει συν-δημιουργούμε την Πάτρα του μέλλοντος» τονίζει ο κ. Αϊβαλής και καλεί τους πολίτες  να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία και να πάρουν τη μοίρα της πόλης στα χέρια τους.

Η πρώτη ενότητα που τίθεται προς διαβούλευση, αφορά τις Ενεργειακές Υποδομές, στο σύνδεσμο: https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-energiakes-ipodomes/.

 

Ενεργειακές Υποδομές

Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 είναι αρκετά απαιτητικός. Ανέρχεται στη μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 και προϋποθέτει τη συνεισφορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Το όραμά μας είναι μια πόλη που βαδίζει στην ενεργειακή αυτονομία με πολίτες ενημερωμένους και συμμέτοχους.

Μερικές από τις κινήσεις της πρώτης θητείας της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», ως Δημοτική Αρχή:

Εξοικονομούμε έως και 30% στην κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας στα μεγάλα δημοτικά κτίρια, με μια σειρά από πρωτοβουλίες:

  • Εγκαθιστούμε σύστημα συλλογής και διαχείρισης των ενεργειακών δεδομένων
  • Τοποθετούμε παθητικά συστήματα δροσισμού
  • Εφαρμόζουμε τεχνικές ηλιοπροστασίας (σκίασης) με φυσική βλάστηση και μόνιμα ή κινητά σκίαστρα

Προωθούμε την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών από τον Δήμο μας.

Δημιουργούμε ενεργειακές κοινότητες σε σχολικά συγκροτήματα με τη συμμετοχή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Αναβαθμίζουμε ενεργειακά επιλεγμένο δημοτικό κτίριο και το μετατρέπουμε σε κόμβο καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Διεκδικούμε την κατασκευή αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου. Μέχρι τότε στηρίζουμε σθεναρά την εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων τροφοδοσίας του δικτύου της πόλης με φυσικό αέριο εφαρμόζοντας τους πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας για την εγκατάστασή τους με σκοπό κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε φθηνό αέριο καύσιμο.

Υλοποιούμε πρόγραμμα σταδιακής απόσυρσης των απορριμματοφόρων του Δήμου με νέα οχήματα τεχνολογίας EURO 5.

Δημιουργούμε δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ.

 

Με το Δήμο να δίνει πρώτος το παράδειγμα της ενεργειακής εξοικονόμησης, ενημερώνουμε τους πολίτες για το πώς μπορούν οι ίδιοι να συμβάλλουν και δίνουμε κίνητρα σε δημότες και επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξης

για τις Ενεργειακές Υποδομές της Πάτρας στη σελίδα www.vasilisaivalis.gr:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-energiakes-ipodomes/