Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ρόδο, οριοθετήθηκε στην Υλίκη, ενεργά μέτωπα σε Κέρκυρα και Κάρυστο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μια ημέρα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Αίγιο, την Κέρκυρα, την Κάρυστο, τη Ρόδο και την Υλίκη.

Χθες, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια να διαχειρίζονται συνολικά 82.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ρόδο, οριοθετήθηκε στην Υλίκη, ενώ ενεργά είναι τα μέτωπα σε Κέρκυρα και Κάρυστο. Ειδικότερα:

Στη Ρόδο η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Στη δυτική πλευρά, συνεχίζονται οι  επιχειρήσεις σε εστίες στο Ασκληπιείο και στα Λάερμα. Ανατολική πλευρά, η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια στον Απόλλωνα-Στεφανίας προς Μάλωνα. Επιχειρούν ένα CL-415 και 3 Τρακτορες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για τη φωτιά στο νησί σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού σώματος ο οποίος  ανέφερε πως υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο προς τα Λάερμα στη δυτική Ρόδο, για το οποίο ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο και συγκεκριμένα στην Ανατολική Ρόδο προς Λίνδο, Κιοτάρι και Έμπονα.

Στην Υλίκη η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Στην Κάρυστο η πυρκαγιά προχωρά νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστός αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π.

Στην Κέρκυρα η φωτιά «κόπηκε» στα χωριά Σάντα και Μέγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιγγλατούρι και Απολυσοί, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Εν τω μεταξύ, στον απεγκλωβισμό 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας προχώρησαν πλωτά του λιμενικού σώματος και ιδιωτικά σκάφη. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά του λιμενικού σώματος, 9 ιδιωτικά σκάφη και ένα ρυμουλκό. Οι απεγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Στο Αίγιο υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.

Πηγή: skai.gr