Έργα του Έρνι Μπαρνς πωλούνται σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Ο ψηφιακός παγκόσμιος οίκος δημοπρασιών και πλατφόρμα περιεχομένου JOOPITER που ίδρυσε ο ράπερ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός και σχεδιαστής μόδας, Φαρέλ Γουίλιαμς, ανακοίνωσε ότι θα πωληθούν έργα του καλλιτέχνη Έρνι Μπαρνς που παρουσιάζονται πρώτη φορά.

Ο Μπαρνς, διάσημος Αφρο-Αμερικανός ζωγράφος και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κέρδισε σημαντική αναγνώριση κατά τη διάρκεια του Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων για το χαρακτηριστικό στυλ του νέο-μανιερισμού, που χαρακτηρίζεται από επιμήκεις και ρευστές φιγούρες σε δυναμικούς πίνακες.

Πέρα από το καλλιτεχνικό του ταλέντο, ο Μπαρνς ήταν γνωστός για την αφοσίωσή του στην κοινότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία «Holding Court» θα διατεθούν στο Κέντρο Ερευνών Γετούντε, οργανισμό που βασίζεται στην κοινότητα και ιδρύθηκε από τις αδερφές Σερένα και Βένους Γουίλιαμς και Ίσα Πράις.

Tο κέντρο παρέχει θεραπευτικά προγράμματα και πόρους σε άτομα και οικογένειες που πλήττονται από τη βία και τη συστημική καταπίεση. Τα προγράμματα καθιερώθηκαν προς τιμήν της εκλιπούσας αδερφής των Σερένα και Βένους Γουίλιαμς και Ίσα Πράις, Γετούντε Πράις.

Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του Μπαρνς είναι ο πίνακας του 1976 «Sugar Shack», που απεικονίζει λέσχη χορού Μαύρων Αμερικανών, που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ του Marvin Gaye «I Want You» και στην τηλεοπτική σειρά «Good Times». Πρόσφατα, το εμβληματικό έργο πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 15,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ