ΠΑΤΡΑ: “Έφυγε” η γνωστή Πατρινή Ρένια Ρηγοπούλου, μητέρα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα τα ξημερώματα η γνωστή Πατρινή Ρένια Ρηγοπούλου, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ και σύζυγος του αείμνηστου γεωπόνου Λεωνίδα Ρηγοπούλου.

Η εκλιπούσα ήταν μονάκριβη κόρη του Δημητρίου Σταμελάτου, ιατρού και δημάρχου Ιθάκης και της Αικατερίνης Τσιλιάνη. ‘Hταν μια δυναμική γυναίκα, τη διέκρινε η αρχοντιά και η ευγένεια, ενώ υπήρξε μια στοργική μητέρα και γιαγιά. Με τον σύζυγό της Λεωνίδα Ρηγόπουλο απέκτησε πέντε αγόρια, τον Άγγελο, που έφυγε πριν πέντε μήνες από τη ζωή, τον Δημήτρη (τεχνολόγο μηχανολόγο-συνταξιούχο ΟΤΕ), τον Ανδρέα (γυμναστή-έμπορο), τον Κώστα (δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας) και τον Παναγιώτη (δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»), ενώ ευτύχησε να γνωρίσει επτά εγγόνια.

Γεννήθηκε στην κωμόπολη Ξυλαγανή της Κομοτηνής το 1931, όπου προσέφερε ο πατέρας της τις ιατρικές του υπηρεσίες. Μεγάλωσε στην Ιθάκη, τόπο καταγωγής της και περάτωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στην Πάτρα, όπου αργότερα εγκαταστάθηκαν και οι γονείς της, μετά τους μεγάλους σεισμούς των Ιονίων νήσων του 1953.

Εργάστηκε επί σειρά δεκαετιών στον ΟΤΕ και υπήρξε μία από τις πρώτες 17 τηλεφωνήτριες που στελέχωσαν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, όταν αυτό εγκαταστάθηκε στο κτίριο της οδού Γούναρη.

Οταν συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΤΕ, αφιερώθηκε στην επιχείρηση γεωργικών φαρμάκων και σπόρων του συζύγου της, που επί πολλά χρόνια έδρευε στην οδό Ρήγα Φεραίου 132.

Η κηδεία της θα τελεσθεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου (ώρα 18:00), στον Ι.Ν. Παντανάσσης και η ταφή θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο.

Ο skaipatras.gr και όλοι οι δημοσιογράφοι του Σκαι 89,4 εκφράζουν τα  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαίτερα στον συνάδελφο, Παναγιώτη Ρηγόπουλο.