(Φωτο)-Πάτρα: Χωματερή μεταξύ Μιντιλογλίου και Παραλίας – Αποκαλυπτικές εικόνες εγκατάλειψης

Βρέθηκα σήμερα για δουλειά μεταξύ Μιντιλογλίου και Παραλίας….
Η κατάσταση κρίνεται επιεικώς απογοητευτική.
Σε μία απόσταση όχι πάνω από μερικές εκατοντάδες μέτρα, γωνιές και άκρες του δρόμου σε αθλία κατάσταση. Οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Στο Μιντιλόγλι ένα στρώμα, έχει σχεδόν σαπίσει και ετοιμάζεται να γίνει ένα με το φυσικό περιβάλλον, αφού οι θάμνοι κοντεύουν να το σκεπάσουν.
Λίγο πιο κάτω σωροί από σκουπίδια, κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα.
Η κατάσταση είναι μάλλον απελπιστική λίγο πιο κάτω, όπου μάλλον άτυπα, αλλά σίγουρα με γνώση των υπηρεσιών που το ανέχονται και αφήνουν να γιγαντωθεί, λειτουργεί άτυπη χωματερή όπου ο καθείς αποθέτει ό,τι θέλει. Μπορεί να είναι εναλλακτικός σχεδιασμός, ή τιμωρία των εκεί κατοίκων που αντέδρασαν στη δημιουργία Πράσινου Σημείου στη γειτονιά τους; Το σημείο απέχει μόλις μερικά στενά από το σημείο που είχε επιλεγεί ως Πράσινο Σημείο και υποτίθεται θα αναβάθμιζε τη γειτονιά. Με τις υψηλές θερμοκρασίες να συντείνουν στην επικινδυνότητα τόσο για την εξάπλωση μολυσματικών μικροβίων, όσο και για την εμφάνιση τρωκτικών λοιπών ερπετών, αλλα το κυριότερο να αποτελούν σημεία που εύκολα μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ξερή βιομάζα, ανακατεμένη με εύφλεκτα υλικά (πλαστικά κλπ) και ενδεχομένως σπασμένα γυαλιά κλπ. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το ακόλουθο βίντεο δείχνουν καθαρά του πρόβλημα, αφού από ότι φαίνεται η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, παρά με επικοινωνιακά μέσα (βλέπε περιοδείες Αντιδημάρχου, δηλώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς κλπ, κλπ).
https://www.youtube.com/channel/UCCj3lhJesu5LWVm3ZPHUh0w


Κωνσταντάτος Ηλίας
Μέλος Συντονιστικού Ώρα Πατρών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την
Παράταξη Πάτρα Σπουδαία και Πάλι-Βασίλης Αϊβαλής.