Λόγω της μεγάλης φωτιάς, εκκενώνονται 3 οικισμοί και ξενοδοχείο στη Ρόδο 

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά – Σε ετοιμότητα πλωτά του Λιμενικού για μεταφορά πολιτών δια θαλάσης

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς, ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξεν/χειο Ελαφος).

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα πέντε πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον απαιτηθεί.

Επιτάσσονται όλες οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργων

Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης  γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο».

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν 6 ενάερια μέσα. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίταξη μηχανημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη τα πτητικά μέσα να ενισχυθούν περαιτέρω.