Πάτρα: Απεβίωσε η Αλέκα Βακάλογλου – Την Παρασκευή η κηδεία

Η εκλιπούσα, ήταν από τα σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, ενώ είχε διατελέσει Νομάρχης Αργολίδα, επί θητείας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η Αλέκα Βακάλογλου έφυγε από τη ζωή μετά από μια μακρά “μάχη” με την ασθένειά της, σε ηλικία 82 ετών. Κατέχοντας τη θέση της Νομάρχη Αργολίδος και Αρτης, υπηρέτησε επίσης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις.

Η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της Αλέκας Βακάλογλου, έκανε την εξής δήλωση:

Αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση μια σημαντική γυναικεία φυσιογνωμία της πόλης μας, εκπαιδευτικό, σύζυγο, μητέρα, γιαγιά και εξέχoν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που αφήνει στο δημόσιο βίο το έντονο αποτύπωμά της.

Η Αλέκα Βακάλογλου υπηρέτησε με ήθος τη δημόσια παιδεία και διακρίθηκε για τη μαχητικότητά της στην προάσπιση του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία, υπηρετώντας ταυτόχρονα τις αρχές της παράταξής μας από διάφορες θέσεις.

Θερμά συλλυπητήρια στο σύζυγό της Μίμη Βακάλογλου, στα παιδιά της Γιώργο και Ελπίδα, στα εγγόνια της και σε όλους τους οικείους της. Θα τη θυμόμαστε πάντα.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων για την Αλέκα Βακάλογλου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του και συλλυπείται θερμά τον Γιώργο Βακάλογλου, εργαζόμενο στο Τμήμα Εκκαθάρισης Δαπανών του Δήμου, για τον θάνατο της μητέρας του, Αλέκας Βακάλογλου.

Ο Δήμαρχος συλλυπείται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της εκλιπούσας, καθώς και τους οικείους της.

Η Ν.Δ. αποχαιρετά την Αλέκα Βακάλογλου
Με το άγγελμα θανάτουτης Αλέκας Βακάλογλου, πρώην Νομάρχη, Πολιτευτή, Λυκειάρχη και ιδρυτή του ΤμήματοςΓυναικώντης Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρααπό την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση :
Με αισθήματα θλίψης η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα την Αλέκα Βακάλογλου. Μια σπουδαία γυναίκα που αγωνίστηκε υποδειγματικά με ανιδιοτέλεια και ζήλο για τα ιδανικά και τις αξίες μας. Υπήρξετην μεταπολίτευση από τα πρώτα μέλη του κόμματοςκαι ιδρυτής του Τμήματος Γυναικών του οποίου επί πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος. Διετέλεσε Νομάρχης Άρτας και Αργολίδας, Πολιτευτής της Ν.Δ., Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρόεδρος της ΕΚΟ Εκπαιδευτικών και Πρόεδρος – Μέλος σε πολλούς κοινωνικούς Συλλόγους της πόλης μαςενώ αγωνίστηκε για την παράταξη και από άλλες κορυφαίεςθέσεις ευθύνης.
Υπηρέτησε με ήθος και με έγνοια για τον μαθητή επί δεκαετίες ως εκπαιδευτικός – Λυκειάρχης την δημόσια εκπαίδευση. Δίπλα της ο σύζυγός της Μίμης Βακάλογλου, ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ο μακροβιότερος Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας, αποτελούσε το στήριγμά της και τον συνοδοιπόρο στη ζωή και στους αγώνες μας.
Δυναμική και οξυδερκής άφησε διακριτά αποτυπώματα με την παρουσία της.
Σεμνή, δημιουργική και αθόρυβη με την έννοια της διαρκώς για τον συνάνθρωπο.
Θα την θυμόμαστε πάντα για το ήθος,την εντιμότητά της και την προσφοράτης στη παράταξη. Η ευγένεια της ψυχής της θα λείψει σε όλους μας.
Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς της στην παράταξη την τίμησε πέρυσι κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στην πόλη μας.
Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, τα μέλη, οι Τομεάρχες και οι Εθελοντές της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκφράζουν στον σύζυγό της Μίμη, στην αδελφή της Αγγελική Κασιμάτη και στα παιδιά της Ελπίδα και Γιώργο τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.
Η εξόδιος ακολουθία της Αλέκας Βακάλογλου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα.