Αχαΐα: Η Τοπική Νέα Δημοκρατία για την ψήφο των αποδήμων – «Αποκαθίσταται μια εκκρεμότητα σχεδόν μισού αιώνα»

Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ :

Μια εκκρεμότητα σχεδόν μισού αιώνα αποκαθίσταται. Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον νόμο ο οποίος καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού, είτε τυγχάνει να βρίσκονται στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, θα μπορούν να εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από το εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς.
Βλέποντας τα εμπόδια, το 2021, η Νέα Δημοκρατία εισηγήθηκε νέο νόμο την άρση όλων των περιορισμών. Υπερψηφίστηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της “Ελληνικής Λύσης”, συγκεντρώνοντας 190 ψήφους, δίχως όμως να εξασφαλίσει το απαιτούμενο όριο των 200 βουλευτών. Τώρα, αποτελεί στοίχημα συνέπειας για τις πολιτικές δυνάμεις που καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για μια νομοθετική παρέμβαση που θα ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για ιστορική ευκαιρία και μεγάλη ευθύνη που βαραίνει τον κάθε βουλευτή, πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν είναι δεξιό, κεντρώο ή αριστερό το ζήτημα αυτό, είναι ζήτημα σεβασμού στον απανταχού ελληνισμό. Η διαβούλευση αφορά ουσιαστικά την ίδια την πρόταση του 2021 για άρση όλων των περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από το εξωτερικό. Τα τρία κόμματα που είχαν ψηφίσει την εν λόγω διάταξη το 2021, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (υπό την τότε νέα ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη) και “Ελληνική Λύση”, σήμερα αριθμούν 202 Βουλευτές. Το κόμματα της αντιπολίτευσης είναι προ των ευθυνών τους. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να κάνουμε το δεύτερο άλμα μετά το πρώτο άλμα που έγινε το 2019.