Το σπιράλ συνεχίζει τις ανακοινώσεις νέων υποψηφίων – Και επαγγελματικές τάξεις στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Ψωμά

Δυναμικά συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης σπιράλ για τη διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων. Ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοινώνει σήμερα άλλα έξι πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την ομάδα του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για επαγγελματίες, επιστήμονες και εξαιρετικά ενεργούς πολίτες από κάθε γειτονιά της Πάτρας, με ιδέες και διάθεση για προσφορά, έτοιμους να συνδράμουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύοντας στο όραμα του Πέτρου Ψωμά, που θα οδηγήσει την Πάτρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα με το σπιράλ συστρατεύονται οι κυρίες Αντιγόνη Βαβαρούτα, νοσηλεύτρια, για «μια πόλη που θα βάλει τελεία στα κόμματα» και Σοφία Φράγκου, ιδιωτική υπάλληλος, η οποία πιστεύει στην «αναγέννηση, ανάπτυξη, προοπτική» της Πάτρας, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες Στέφανος Βρυνιώτης για μια «δυναμική, πράσινη, πολιτισμένη, καινοτόμα, ευημερούσα Πάτρα», Γιώργος Μπατάλης με moto /σύνθημά  του «dream, believe, act for Patras» και Δημήτρης Σταματόπουλος για μια «Πάτρα, σύγχρονη και ανοιχτή πόλη» καθώς και o θεατρολόγος – εκπαιδευτής ενηλίκων Ηλίας Ηλιόπουλος, ο οποίος πιστεύει πως ο «πολιτισμός είναι στάση ζωής».

Από αριστερά (πάνω) Ηλίας Ηλιόπουλος, Γιώργος Μπατάλης, Σοφία Φράγκου και (κάτω) Δημήτρης Σταματόπουλος, Στέφανος Βρυνιώτης και Αντιγόνη Βαβαρούτα.

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  1. Βαβαρούτα Αντιγόνη του Χρήστου

Νοσηλεύτρια
#υγεία

«Μια πόλη που θα βάλει τελεία στα κόμματα»

«Αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ μου γιατί όσο κάθομαι και απλά παρατηρώ (ή κοιτάω αλλού) κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για την καθημερινότητα στη γειτονιά μου και την πόλη μου. Γιατί πρόσφατα παρότρυνα τη βαφτιστήρα μου «να γίνει η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο» και πρέπει να δώσω το παράδειγμα. Γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα να κάθομαι και να κατηγορώ κάποιον άλλον για την τύχη μου (άλλωστε το γρασίδι είναι πιο πράσινο εκεί που το ποτίζεις!) Λένε, ότι τύχη είναι η σωστή προετοιμασία, που συναντά την κατάλληλη ευκαιρία. Ο Πέτρος ο Ψωμάς και το σπιράλ έχουν κάνει 4 χρόνια τώρα τη  σωστή προετοιμασία και οι δημοτικές εκλογές είναι η κατάλληλη ευκαιρία! Καλή τύχη, Πάτρα!»

Η Αντιγόνη Βαβαρούτα γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή του ΤΕΙ Πάτρας και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών). Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως Νοσηλεύτρια σε Δομή Αποασυλοποίησης και Επανένταξης Ψυχικά Ασθενών, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια υπηρετεί στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΓΝΠ.

Ασχολείται με την εκπαίδευση Α’ Βοηθειών στην ΚΑΡΠΑ, τόσο σε πολίτες όσο και σε επαγγελματίες υγείας, και υπήρξε κύρια εισηγήτρια στο «Kids Save Lives», Εθνικό Πρόγραμμα Eκπαίδευσης Μαθητών και Εκπαιδευτικών στις Α’ Βοήθειες. Στηρίζει την εκπαίδευση στην Τραύμα μέσω διεθνών πιστοποιημένων προγραμμάτων προνοσοκομειακής και ενδονοσοκομειακής αντιμετώπισης τραύματος, ως εκπαιδεύτρια (PHTLS), συντονίστρια (ATLS) και διευθύντρια (ATCN).

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως νοσηλεύτρια σε παιδικές κατασκηνώσεις και είναι μέλος εθελοντικής ομάδας που προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε απομακρυσμένες περιοχές.

  1. Βρυνιώτης Στέφανος του Κωνσταντίνου

Ελεύθερος επαγγελματίας
#τουρισμός

«Δυναμική, πράσινη, πολιτισμένη, καινοτόμα, ευημερούσα Πάτρα»       

«Η συμμετοχή των πολιτών στις δημοτικές εκλογές είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της δημοκρατίας και την εκπροσώπηση των πραγματικών αναγκών της κοινότητας. Καθώς οι δημοτικές αρχές ασχολούνται με θέματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή – όπως η υγεία, η ασφάλεια, η υποδομή και οι πολιτιστικές δραστηριότητες – η ενεργή συμμετοχή μας εξασφαλίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες μας. Με την ψήφο μας, διαμορφώνουμε την πολιτική κατεύθυνση και εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας. Συνεπώς, η συμμετοχή  στις δημοτικές εκλογές είναι ένας τρόπος να επηρεάσουμε το μέλλον της κοινότητάς μας και να διασφαλίσουμε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής για όλους. Ο Πέτρος Ψωμάς με έπεισε και μου έδειξε ότι κινείται σε έναν χώρο τελείως δημοκρατικό , ελεύθερο και χωρίς στεγανά, με γνώμονα το όραμα, την ποιότητα και την ανάπτυξη της πόλης».

Ο Στέφανος Βρυνιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Είναι απόφοιτος οδοντοτεχνίτης αλλά από πολύ νωρίς τον κέρδισε ο χώρος της εστίασης. Στην Πάτρα ήρθε για σπουδές κι έμεινε, γιατί από την πρώτη στιγμή ερωτεύθηκε την πόλη. Έχει δουλέψει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία και στην Πάτρα δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και 30 χρόνια, δουλεύοντας σε πάρα πολλά μαγαζιά του χώρου της εστίασης στα οποία έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Σήμερα διατηρεί το Artisti cafe, bistro bar στην Κανακάρη. Δεν είναι άνθρωπος που μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε πράξεις. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουλουμπή και έχει δύο κόρες την Κασσιανή και την Αφροδίτη.

  1. Ηλιόπουλος Ηλίας του Κωνσταντίνου

Θεατρολόγος – Εκπαιδευτής ενηλίκων
#πολιτισμός

«Πολιτισμός: στάση ζωής»

«Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός» – Μάνος Χατζιδάκις.

Σε μια πόλη και σε μια χώρα που ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός περισσεύουν, που τα πολλά τελευταία χρόνια οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά από την άλλη και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και για άλλες χαμένες ευκαιρίες, σε μια πόλη που ήταν κάποτε πραγματικό εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, ένα σταυροδρόμι αγαθών και ιδεών και σήμερα έχει πνιγεί στα σκουπίδια, στα αυτοκίνητα, στο καυσαέριο και στην εγκατάλειψη, στη πόλη των 7 Πρωθυπουργών, για την οποία οι «επαγγελματίες» πολιτικοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ, υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται.

Νέοι άνθρωποι, με φρέσκιες ιδέες, με προσόντα και ικανότητες, με κουλτούρα και άποψη, με άριστη γνώση των προβλημάτων που την απασχολούν και συγκεκριμένες λύσεις για καθένα από αυτά, με πραγματικό όραμα για την πόλη. Με τον Πέτρο Ψωμά γνωριζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια και μοιραζόμαστε το κοινό μας πάθος για την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και που σήμερα μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς τους λόγους συντάσσομαι κι εγώ στο πλευρό του για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Πάτρα των ονείρων μας!»

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το ΕΑΠ, στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία από το ΟΠΑ και τώρα ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό στο Αρχαίο Θέατρο & Σύγχρονη Πρόσληψη. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Πάτρας και στο ΑΤΕΙ Πύργου, στο Ε.Α.Π. καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Εξέδιδε το περιοδικό fresh (1999 -2010) το οποίο είχε τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Περιοδικού Ελληνικής Περιφέρειας και το 2ο Βραβείο στα Πανελλήνια Βραβεία ΕΒΓΕ, ενώ υπήρξε ειδικός συνεργάτης στο τμήμα μάρκετινγκ του Ομίλου Πελοπόννησος και πρόσφατα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών ως Επαγγελματικός Σύμβουλος στο Γραφείο Διασύνδεσης.

Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημ/φων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (F.A.E.P.), της Ακαδημίας Μάρκετινγκ, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρολόγων. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου Δ.Σ. του ερασιτεχνικού σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», δημιουργός της θεατρικής ομάδας του ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε, έχοντας σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις με πιο πρόσφατη την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Στα χρόνια της Πανδημίας» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τη Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Οργανωτής επί σειρά ετών Καρναβαλικών Ομάδων με πολλά βραβεία και διακρίσεις και μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, εμπνευστής του ΚΑΡΤ Πάτρας. Είχε εκλεγεί ως ο νεότερος Διαμερισματικός Σύμβουλος του Κεντρικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων. Από το 2022 εκπροσωπεί το σπιράλ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, που είναι φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκ/γων – Μηχ/κών ΗΥ του Παν/μίου Πατρών

  1. Μπατάλης Γεώργιος του Νικολάου

Ελεύθερος επαγγελματίας
#ανάπτυξη

«Dream, believe, act for Patras»

«Παρακολουθώντας την ομάδα του σπιράλ και την παρουσίαση των προτάσεων και του προγραμματισμού του Πέτρου Ψωμά, συνειδητοποίησα ότι είναι μακριά από τα κομματικά χρώματα, και τις πολιτικές ταυτότητες. Όποιος έχει γνωρίσει τον Πέτρο μπορεί εύκολα να διακρίνει μια δυνατή προσωπικότητα, μια ήρεμη  δύναμη που μπορείς να εμπιστευτείς.

Συμμετέχω δυναμικά και δηλώνω την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης του σπιράλ, δίπλα στον Πέτρο Ψωμά, για μία πόλη πιο ανθρώπινη, όμορφη, καθαρή, λειτουργική, προσβάσιμη, για μια πόλη σύγχρονη που της αξίζει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Μέσα από τη διαδρομή  μου στον χώρο του μάρκετινγκ και του εμπορίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό πιστεύω ότι μπορώ να αφουγκραστώ τον ελεύθερο επαγγελματία, τον πολύτεκνο πατέρα, τον συμπολίτη της διπλανής μας πόρτας, τις ανάγκες  και τους προβληματισμούς τους, αλλά και  να  βοηθήσω στην προώθηση και ανάπτυξη του επαγγελματικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του Δήμου μας.»

Ο Γιώργος Μπατάλης γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα και δραστηριοποιήθηκε από το 1980 και για περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, μέσα από εμβληματικά μαγαζιά που άφησαν το στίγμα τους στην δυτική Αχαΐα όπως τα, Stagio Club και Donuts King. Τα τελευταία 35 χρόνια ζει στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται από το 1999 στο χώρο του Διαδικτυακού Μάρκετινγκ & της Online Επιχειρηματικότητας, παράλληλα  με την οικογενειακή του επιχείρηση «Στολές Διαμαντόπουλος» στην Πάτρα.

Έχει διετή εκπαίδευση στην Ακαδημία Coaching Evolution Int’l στον τομέα της ανάπτυξης ανθρωπίνων δεξιοτήτων και ανθρωπίνου  δυναμικού. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής του  με τον κλάδο του Διαδικτυακού Μάρκετινγκ, έχει  παρακολουθήσει  επιμορφωτικά σεμινάρια στο NLP, Social Media Marketing,e-mail Marketing, έχει  πιστοποιηθεί από μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα οικονομικά Fora του Economist.

Είναι ιδρυτής του «Winners  Seminars Group»,  ενός οργανισμού υποστήριξης και εκπαίδευσης επιχειρηματιών και ασχολείται ενεργά με τη δικτύωση. Επίσης, έχει  ιδρύσει με τους συνεργάτες του,  το «Winners Give Love», με πολλές εθελοντικές δράσεις. Του αρέσει το διάβασμα, το blogging, o χορός, η πεζοπορία, οι εκδρομές και οι νέες τεχνολογίες. Έχει έντονη κοινωνική παρουσία στην Πάτρα και στα  σχέδιά του ήταν πάντα  η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας. Είναι παντρεμένος  με την Κατερίνα Διαμαντοπούλου και είναι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, του Νίκου, της Κατερίνας- Παυλίνας, της Αθανασίας και της Ιωάννας.

  1. Σταματόπουλος Δημήτρης του Χαραλάμπους

Ελ. Επαγγελματίας
#πολιτισμός

«Πάτρα, σύγχρονη και ανοιχτή πόλη»

«Aποδεχόμενος την πρόσκληση του καλού και ικανού παιδικού μου φίλου Πέτρου Ψωμά να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές, θέλω να δηλώσω έμπρακτα τη στήριξη μου στο δύσκολο εγχείρημά του και να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια του σπιράλ. Αξίζει πιστεύω μια ευκαιρία σε έναν ακομμάτιστο συνδυασμό και σε έναν άνθρωπο που εδώ και 8 χρόνια έχει οργώσει όλη την Ελλάδα ψάχνοντας, συλλέγοντας και μαθαίνοντας τα θετικά των άλλων πόλεων για να μπορεί να τα εφαρμόσει στο όραμά του για μια καλύτερη Πάτρα. Το μπορεί και το αξίζει.»

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας Όλγας. Έχει πτυχίο διακοσμητή εσωτερικών χώρων και για πολλά χρόνια διατηρούσε με τον πατέρα του Χάρη Σταματόπουλο μαγαζί με μηχανοργάνωση και έπιπλα γραφείου. Από το 2007 δραστηριοποιείται στον τομέα του Αθλητικού Μάρκετινγκ και της προβολής ηλεκτρονικών διαφημίσεων σε αθλητικές διοργανώσεις και γήπεδα, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Champions League και Εuroleague).

  1. Φράγκου Σοφία του Σωτηρίου

Ιδιωτική Υπάλληλος
#κοινωνία

«Αναγέννηση, ανάπτυξη, προοπτική»

«Επιθυμώ τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Πατρινών και ειδικότερα της εργαζόμενης μητέρας, κατοίκου του ιστορικού κέντρου της Πάτρας μας. Επιθυμώ την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας όχι συγκεντρωτικής πόλης, χωρίς ταμπού και δογματισμούς. Το σπιράλ είναι μια ανοιχτή παράταξη χωρίς κομματικό εναγκαλισμό, με συλλογική ηγεσία κάτω από την καθοδήγηση ενός νέου ανθρώπου, οραματιστή, του Πέτρου Ψωμά.»

Η Σοφία Φράγκου γεννήθηκε στη Πάτρα το 1984. Τα μαθητικά της χρόνια τα πέρασε στο Αίγιο και επέστρεψε στη γενέτειρά της το 2003, όπου ζει και δραστηριοποιείται έκτοτε.  Έχει  ασχοληθεί με το εμπόριο και το επιχειρείν από το 2005. Τα τελευταία χρόνια  εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το σύγχρονο τραγούδι και αγαπά το διάβασμα. Είναι μητέρα ενός εννιάχρονου αγοριού.