Πάτρα: Νέα πρόσωπα με το σπιράλ – Από τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Ψωμά

Μία νέα “φρέσκια” ομάδα υποψηφίων ανακοινώνει σήμερα το  σπιράλ και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς,  στο πλαίσιο της τακτικής εβδομαδιαίας ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά την προοπτική η Πάτρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου, για να αποκτήσουμε μια «σύγχρονη, ανθρώπινη, όμορφη πόλη!»  και η βιβλιοθηκονόμος Ευγενία Ορφανού για «μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε»  καθώς επίσης και οι Γιώργος Αγγελόπουλος, γεωλόγος, «για μια πόλη καθαρή, για μια πόλη πράσινη, για μια πόλη για τους πολίτες», ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Βρης για «μια πόλη πρότυπο στην καθημερινότητά μας» ο Φίλιππος Κεφαλόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων, πιστεύοντας πως πρέπει η Πάτρα να γίνει μια «πόλη για να ζήσεις, να επισκεφθείς, να επενδύσεις!» και ο νεαρός φοιτητής Σπύρος Κοτσώνης, για να γίνει η Πάτρα «μια πόλη φιλική στους νέους».

Από αριστερά (πάνω) Γιώργος Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Βρης, Φίλιππος Κεφαλόπουλος και Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου, Ευγενία Ορφανού και Σπύρος Κοτσώνης (κάτω)

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  1. Αγγελόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου
    Γεωλόγος
    #περιβάλλον

 

«Για μια πόλη καθαρή, για μια πόλη πράσινη, για μια πόλη για τους πολίτες»

 

«Στην Πάτρα ήρθα σε ηλικία επτά χρόνων, από τον Καναδά όπου οι γονείς μου ήταν μετανάστες. Από τότε με γαλούχησαν με το ιδανικό και την αγάπη της πατρίδας, αλλά και με το ιδανικό της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έτσι η Πάτρα έγινε ο αγαπημένος τόπος μου γιατί εδώ πήγα σχολείο, έζησα τις εφηβικές μου ανησυχίες, έπαιξα βόλεϊ, σπούδασα, ανδρώθηκα, παντρεύτηκα και εδώ απέκτησα δύο υπέροχα αγόρια.

Αγαπώ την πόλη μου και θλίβομαι γιατί μένει στάσιμη και παραμελημένη, ενώ μας αξίζει κάτι καλύτερο. Με τον Πέτρο Ψωμά γνωριζόμαστε χρόνια και μας ενώνει το ίδιο όραμα για την Πάτρα. Ένα όραμα με ρομαντισμό και δημιουργικότητα, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, για μια πόλη με ποιότητα ζωής που κατέχει τη θέση που της αρμόζει, τόσο για εμάς όσο και για τις μελλοντικές γενιές.»

 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει σπουδάσει γεωλογία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό MSc με θέμα «Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον» στο τμήμα Γεωλογίας  του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται στον κατασκευαστικό τομέα για πάνω από 25 χρόνια στις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες όπως η ΑΕΓΕΚ, Μηχανική, Άκτωρ, ΤΕΡΝΑ. Επίσης έχει εργαστεί σε συμβουλευτικές – μελετητικές εταιρείες όπως είναι η αγγλική WS Atkins. Έχει ειδικευτεί στα μεγάλα έργα υποδομής όπως τα οδικά και υπόγεια έργα και έχει εργαστεί στην Εγνατία οδό, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στις σιδηροδρομικές σήραγγες Παναγοπούλας αλλά και σε υδραυλικά έργα όπως το φράγμα Ευήνου, το φράγμα Αχυρών, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Σήμερα εργάζεται στην ΤΕΡΝΑ στο μεγαλύτερο έργο αντλησιοταμίευσης των Βαλκανίων, στην περιοχή της Αμφιλοχίας, με σκοπό την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από νερό , ισχύος 680 MW.

Έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και της ενασχόλησης με τα κοινά, καθώς είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για 4 τετραετίες, ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων και είναι μέλος του Δ.Σ. στον Ελληνοκαναδικό Σύνδεσμο και στον σύλλογο Πύλη Πολιτισμού εν Πάτραις.

 

  1. Βρης Αλέξανδρος του Ανδρέα

Οικονομολόγος

#διοίκηση

 

«Μια πόλη πρότυπο στην καθημερινότητά μας»

 

«Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να συμβάλλω ως ενεργός πολίτης στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου. Καθημερινά διαπιστώνω ότι η Πάτρα βαδίζει στον χρόνο χωρίς πυξίδα, έχοντας απωλέσει την ταυτότητα και τη δυναμική της. Αισθάνομαι την ανάγκη ο εύκολος δρόμος των επαναλαμβανόμενων διαπιστώσεων και της στείρας κριτικής να αντικατασταθούν από προτάσεις που με τις κατάλληλες πρακτικές θα μετουσιωθούν σε έργα. Η αδιάλειπτη, εστιασμένη και ξεκάθαρη παρουσία και θέση του σπιράλ στα θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνέβαλαν καθοριστικά στην απόφαση μου. Μια  παράταξη πολυσυλλεκτική, με πρότυπη οργάνωση, ανοικτή σε ιδέες, όραμα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη, την Πάτρα.»

 

Ο Αλέξανδρος Βρης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Πατρών στις Νέες Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2012 στην Κωνσταντινούπολη όπου συνεργάστηκε στο Business Council του Διακρατικού Οργανισμού «Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου» (BSEC), ενώ έκτοτε εργάζεται σε μεγάλες ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

 

Το ενδιαφέρον του  για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που εκπορεύεται και από τη μακρά οικογενειακή παράδοση στον χώρο του τύπου, τον οδήγησε στην επιτυχή παρακολούθηση της Ιδιωτικής Σχολής Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας αλλά και στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο επιστημονικό πεδίο της Πολιτικής Επικοινωνίας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Ανδρέα και του Λευτέρη, τα οποία τον εμπνέουν καθημερινά.

 

  1. Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα του Ιωάννη

Εκπαιδευτικός Μουσικής Α/θμιας Εκπ/σης

#παιδεία

 

«Σύγχρονη, ανθρώπινη, όμορφη πόλη!»

 

«Γνωρίζω τον Πέτρο Ψωμά από την εφηβεία μου. Παρακολουθώ την πορεία του και έχω διακρίνει την εργατικότητα και μεθοδικότητά του. Με όλες μου τις δυνάμεις θέλω να βοηθήσω το σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά να κάνουν την Πάτρα πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη,  όμορφη, καθαρή. Πόλη για όλους, πόλη ξεχωριστή όπως της αξίζει. Θέλω να θαυμάζουν την Πάτρα, όπως εγώ θαυμάζω άλλες πόλεις που επισκέπτομαι!»

 

Η Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο το 1992 και απέκτησε πτυχίο πιάνου και θεωρητικών. Το 1999 διορίστηκε στην Α/θμια εκπαίδευση. Από το 1984 είναι καρναβαλίστρια, ενώ υπήρξε εθελόντρια στην Αθήνα 2004 και στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι ενεργό μέλος στον Σύλλογο Άλμα Ζωής. Είναι παντρεμένη και μητέρα.

 

  1. Κεφαλόπουλος Φίλιππος του Ιωάννη

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

#ανάπτυξη

 

«Πόλη για να ζήσεις, να επισκεφθείς, να επενδύσεις!»

 

«Η ραγδαία υποβάθμιση της Πάτρας την τελευταία οκταετία και η σκοτεινή προοπτική που διαγράφεται για το μέλλον της, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Προσωπικά, νιώθω δεσμευτική την υποχρέωση, τα παιδιά μου, αλλά και όλα τα παιδιά της πόλης, να αποβάλλουν την εφιαλτική εικόνα της εγκατάλειψης που κινδυνεύουν να υιοθετήσουν σαν «φυσιολογική», για να ζήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τη μεταμόρφωση της Πάτρας σε μια σύγχρονη, όμορφη, ανθρώπινη μητρόπολη, σημείο αναφοράς για την ποιότητα ζωής και την ευημερία των κατοίκων της. Μια συμπεριληπτική πόλη, πόλο δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης, που προσελκύει και δεν διώχνει ιδεοληπτικά, όπως σήμερα, οτιδήποτε ξεφεύγει από τα στενόμυαλα ιδεολογικά καλούπια των τωρινών αρχόντων της.»

 

Ο Φίλιππος Κεφαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973 και μεγάλωσε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, του Σκαγιοπουλείου και των Υψηλών Αλωνίων. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία. Έχει εργαστεί στην Πάτρα, στην Αθήνα, στο Αίγιο και στην Καλαμάτα, ως στέλεχος σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Coca Cola Τρία Έψιλον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Γ. Καλλιμάνης, ενώ ήταν στέλεχος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και Διευθυντής Υπηρεσιών Θεατών στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Υπήρξε από το 2005 έως το 2009, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου δίδαξε Έρευνα αγοράς, Συμπεριφορά καταναλωτή και Διαφήμιση-Προβολή. Από το 2007, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο στρατηγικό Marketing, έχοντας συνεργαστεί με πολλές δεκάδες επιχειρήσεις της Αχαΐας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Την τελευταία πενταετία, συμμετέχει ως συντονιστής στην υλοποίηση διακρατικών ευρωπαϊκών έργων στον τομέα της ανάπτυξης της Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Αδριατική και της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Είναι παντρεμένος με τη Λέττα και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίλης και του Άλκη.

 

  1. Κοτσώνης Σπυρίδωνας (Σπύρος) του Νικολάου

Φοιτητής

#νεολαία

 

«Μια πόλη φιλική στους νέους»

 

«Συμμετέχω στην προσπάθεια του σπιράλ και του Πέτρου Ψωμά πιστεύοντας πως νέοι άνθρωποι, όπως τα μέλη της ομάδας του, έχουν μια διαφορετική οπτική και όρεξη να υλοποιήσουν πράγματα ώστε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική για τους νέους ανθρώπους. Μια πόλη που θα είναι πιο καθαρή και φιλόξενη, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους για να δραστηριοποιούμαστε, μια πόλη που θα προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειαζόμαστε εμείς οι νέοι άνθρωποι για να μην την εγκαταλείψουμε».

 

Ο Σπύρος Κοτσώνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 2004, αποφοίτησε με άριστα από το 5ο Λύκειο Πατρών και είναι δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήδη από το πρώτο έτος στη σχολή του κατάφερε να ενταχθεί στην ομάδα της UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών και δουλεύει πάνω στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μονοθέσιου οχήματος για το Formula Student. Εκτός από την Formula που είναι η μεγάλη του αγάπη, λατρεύει το ποδήλατο και τη μουσική.

 

  1. Ορφανού Ευγενία του Γεωργίου

Βιβλιοθηκονόμος

#πολιτισμός

 

«Μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε»

 

«Μετά από πολύ σκέψη και εμπνευσμένη από την αγάπη μου για την πόλη μας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με το σπιράλ. Η Πάτρα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, με έναν μοναδικό χαρακτήρα και προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο, αντιμετωπίζει προκλήσεις και προβλήματα που απαιτούν την προσοχή και τη δράση μας. Από τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και την καθημερινότητά μας, μέχρι την ανάπτυξη βιώσιμων περιβαλλοντικών πολιτικών και την ενίσχυση της απασχόλησης. Η τιμητική πρόσκληση του Πέτρου Ψωμά με έκανε να αποφασίσω να συμμετάσχω στα κοινά. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις σε διάφορους τομείς πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω θετικά στην εξέλιξη της πόλης μας έτσι όπως την ονειρευόμαστε και να προωθήσω λύσεις που θα έχουν αντίκτυπο και οφέλη στο σύνολο.

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την καινοτομία, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και την απασχόληση, προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες και προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά μας, όπου ο καθένας αισθάνεται ασφαλής και ενταγμένος στο σύνολο, οι νέοι έχουν ευκαιρίες και οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν μια άνετη ζωή, πρέπει να είναι κύριο μέλημα όλων και απαίτηση των ενεργών πολιτών της Πάτρας.”

 

Η Ευγενία Ορφανού γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτη του 7ου Λυκείου Πατρών και του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, στο Aberystwyth με πτυχίο στην Πληροφόρηση και Βιβλιοθηκονομία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό τίτλο στην Τεχνολογία της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Stirling στην Σκωτία και στη Διαχείριση Πληροφορίας στον Πολιτιστικό Τομέα από το Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο.

Από το 2002 εργάζεται ως Βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, ενώ από το 2020 απασχολείται στη Μονάδα Προσβασιμότητάς της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστήμιου ως ειδικός Προσβασιμότητας. Το 2010 και για 4 χρόνια συνεργάστηκε με το πρώην ΑΤΕΙ Πύργου στο τμήμα Μουσειολογίας ως εργαστηριακός συνεργάτης, ενώ το 2017 ασχολήθηκε με το επιχειρείν στον χώρο της ομορφιάς, ιδρύοντας με τη συνέταιρό της το The Parlor, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

Διακρίνεται για την οργάνωση, τις επικοινωνιακές της δεξιότητες και τη διάθεση συνεργασίας καθώς οι σπουδές της στο εξωτερικό, η μετέπειτα επαγγελματική της πορεία και η επαφή με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και κουλτούρες τη βοήθησαν να κατανοήσει τη σημασία της οργάνωσης, της επικοινωνίας, της συμμετοχής σε ομάδα και των διαπροσωπικών σχέσεων. Είναι παντρεμένη με τον Θάνο Δούρο και έχει δύο παιδιά, τη Λίλα και τον Ανδρέα, επτά και πέντε ετών αντίστοιχα. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και το διάβασμα, ενώ τον ελεύθερό της χρόνο προσπαθεί να τον περνάει δημιουργικά με τα παιδιά της και την ευρύτερη οικογένειά της.