Πάτρα: Υστατο χαίρε στον σπουδαίο δάσκαλο Γιώργο Κουτρουμάνη – «Τίμησε το λειτούργημά του»

Εναν σπουδαίο δάσκαλο και θαυμάσιο άνθρωπο, αποχαιρέτησε χθες η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και εκατοντάδες πρώην μαθητές του, που σήμερα υπηρετούν την κοινωνία από διάφορες θέσεις.
Πρόκειται για τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Γεώργιο Ανδρ. Κουτρουμάνη, που απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών. Στο πέρασμά του από τον χώρο της εκπαίδευσης την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις αλλά κυρίως το πέρασμά του από την αίθουσα διδασκαλίας έσπειρε στην καρδιά εκατοντάδων παιδιών την αγάπη για τη γνώση, τον σεβασμό, την ευγένεια, την αξιοπρέπεια, το ήθος. Δεν περιορίστηκε μόνο στη μεταφορά της στείρας γνώσης, που υπαγόρευε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το σχολικό βιβλίο, αλλά ήταν κοντά τους μαθητές του πλάθοντας τους χαρακτήρες τους.
«Ο εκλιπών υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Ηταν άριστος οικογενειάρχης και εξαιρετικός εκπαιδευτικός. Τίμησε το λειτούργημα του δασκάλου και προσέφερε τα μέγιστα στη δημόσια εκπαίδευση. Σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή διακρίθηκε για το ήθος και την αξιοπρέπειά του. Υπηρέτησε σε διάφορους τύπους σχολείων και με επιτυχία ως διευθυντής μεγάλων σχολείων της Πάτρας. Διετέλεσε και προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας» σημειώνει ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και αιρετός εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα στις 3.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών. Η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Μικρού Ποντιά Καλαβρύτων απ όπου κατάγονταν.