Πάτρα: Μεγάλη απώλεια για την κοινωνία η Μαίρης Ζεππάτου – Μουσικός τη Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Αφατο πόνο προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου της Μαίρης Ζεππάτου, επί σειρά τριών δεκαετιών, βασικής μουσικού τη Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων.
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, στο συλλυπητήριο μήνυμά της, χαρακτήρισε την αποθανούσα ως «μια σημαντική γυναίκα και αγωνίστρια που άφησε το δικό της αποτύπωμα στη μουσική οικογένεια  της Πάτρας».
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλειά της, καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγό της, Νίκο Κωστόπουλο, πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην κόρη της Ηβη, στην αδελφή της, καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, Βάγια Ζεππάτου, στον πατέρα της Γιώργο Ζεππάτο, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και στη μητέρα της Παρασκευή.
Οπως σημείωσε η πρόεδρος: «Η Μαρία Ζεππάτου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας για το χαμόγελό της και την προσφορά της στον πολιτισμό».
Aπό την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε συλλυπητήριο μήνυμά του εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μαίρης Ζεππάτου και δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: «Αποχαιρετούμε την Μαίρη Ζεππάτου, μια μεγάλη ψυχή με πλατύ χαμόγελο, μια αγωνίστρια της ζωής, μαχήτρια με την ασθένειά της, φωτεινή στο διάβα της, σε όλους τους τομείς».
Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ηρα Κουρή και το ΔΣ της επιχείρησης εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο της Μαίρης Ζεππάτου, η οποία όπως σημείωσαν «για τρεις δεκαετίες άφησε το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό αποτύπωμά της ως μέλος ενός κορυφαίου μουσικού συνόλου του Δήμου μας, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θ. Τσιπινάκης» και είχε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.
Η είδηση του θανάτου της Μαίρης Ζεππάτου που υπηρέτησε με ξεχωριστή ευαισθησία τη μουσική και διακρινόταν για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον εξαιρετικό χαρακτήρα της, γέμισε με θλίψη την πατραϊκή κοινωνία στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, αλλά έπληξε κυρίως την οικογένειά της. Στην οικογένειά της και τους οικείους της, η πρόεδρος και το ΔΣ της επιχείρησης εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους».