Για να μην καταβάλει το 40% στο κράτος των εσόδων ο Δήμος Πατρέων, αφήνει χωρίς καντίνες την πλαζ.

Η Δημοτική Αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγος στην Πάτρα.
Επικαλείται μέσω της ανακοίνωση σχετικά με την επιστολή της στην ΕΤΑΔ Α.Ε., ότι ευθύνες που δεν εγκαταστάθηκαν καντίνες στην πλαζ, έχει η κυβέρνηση με την πρόσφατη νομοθεσία που κατέθεσε τον Μάρτιο.
Αναφέρει ότι επιχειρείτε η ιδιωτικοποίηση και η αξιοποίηση των παραλιών από συμφέροντα, ενάντια στις Λαϊκές Ανάγκες.
Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι άλλη.
Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου και στο αφήγημα που θέλει να καταθέσει στην Πατραϊκό Λαό για να παραπλανήσει, δεν έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες να προκηρύξει διαγωνισμό για την τοποθέτηση καντίνας στην πλαζ.
Δεν θέλει να εφαρμόσει τον νόμο στο άρθρο 7 παρ.2β (ΦΕΚ Β’ 1432/10.3.20230), στην οποία προβλέπει την καταβολή 60% στον αρμόδιο ΟΤΑ και του 40% στο Κράτος.
Για λόγους ιδεοληψίας και κομματικής αγκύλωσης, στερεί το δικαίωμα σε χιλιάδες φτωχές οικογένειες της Πάτρας, που επιλέγουν το μπάνιο τους εντός του αστικού ιστού του Δήμου, να έχουν την δυνατότητα αγορά ενός καφέ ή νερού ή αναψυκτικού. Τους ωθεί πιθανόν στο κατάστημα εστίασης εντός των πρώην εγκαταστάσεων του κάμπινγκ.
Στερώντας παράλληλα και τη δυνατότητα μικροεπαγγελματιών με καντίνα, να βγάλουν ένα μεροκάματο και να ζήσουν την οικογένεια τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι όπως της παρουσιάζει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας.
Γιατί αποκρύπτει ότι και στο άρθρο 2 της Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1432/10.3.20230) προβλέπονται οι διαδικασίες αξιοποίησης και χρήσης των παραλιών.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,
Πολύτεκνου και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,
Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».