Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία για ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας

Με επιτυχία και πολλά χαμόγελα μικρών και μεγάλων διεξήχθησαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2018-2019.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε:  «Η Αρχαία Ολυμπία ‘’Γη του Φωτός’’, αποτέλεσε τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, σύμβολο της δημιουργίας του Ολυμπιακού ιδεώδους και των πανανθρώπινων ηθικών  αξιών. Μια επίσκεψη στον Αρχαίο αυτό τόπο, αρκεί για να μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων. Είμαστε λοιπόν εξαιρετικά χαρούμενοι και ευτυχείς, για την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτών των εκπαιδευτικών εκδρομών, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν αυτό το πνευματικό, ιερό και αθλητικό κέντρο του Αρχαίου μας κόσμου».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδρομές με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία κατά τις ημερομηνίες, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας. Τα παιδιά που συμμετείχαν, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, πήραν μέρος σε Αρχαία παιχνίδια και δραστηριότητες, έτρεξαν στο Αρχαίο Στάδιο, επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο, όπου και φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με πηλό.

Στην δράση συμμετείχαν  ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ, Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Υπεύθυνη Υλοποίησης Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Αχαΐας, Μαρία Ξένου, καθώς και η  Υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου ΤΕΒΑ για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας, Αλεξάνδρα Στασινούλια.

Η δράση για παιδιά και γονείς υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηλείας και συγκεκριμένα της Ερωφίλης Ίριδας Κόλλια, Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας και των Αρχαιολόγων Ζαχάρως Λεβεντούρη, Ευγενίας Γιαννούλη, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου.

Η δράση «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643).