Γαλλία: Νεκρός 19χρονος από τις ταραχές – Πήδηξε από ταράτσα για να ξεφύγει

Ο νεαρός βρισκόταν σε ταράτσα σούπερ μάρκετ – Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 19χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός -Βανδαλισμοί καταστημάτων και εμπορικών κέντρων

Ένας 19χρονος άνδρας είναι εγκεφαλικά νεκρός μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών ταραχών στη Γαλλία.

Ο 19χρονος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση BFM, βρισκόταν στην ταράτσα σούπερ μάρκετ, όταν πήδηξε για να ξεφύγει. Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες μετά, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 19χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν στο Στρασβούργο όταν ομάδα ατόμων βανδάλισε κατάστημα της Apple ενώ την ίδια στιγμή βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε δύο εμπορικά κέντρα στο Créteil και στο Rosny, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 15 συλλήψεις.

Νέα επεισόδια στο Στρασβούργο την Παρασκευή

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο του Στρασβούργου, όπου ένα κατάστημα της Apple υπέστη βανδαλισμό, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Αρχικά, το εμπορικό κέντρο Les Halles, κοντά στο Grande-Ile, έκλεισε από το φόβο επεισοδίων. Στη συνέχεια, ομάδες νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκαν στην Place Kléber, στο κέντρο της πόλης και βανδάλισαν ένα κατάστημα της Apple.

«Έσπασαν δύο από τα τζάμια και είδαμε συμμορίες νεαρών να μπαίνουν, να βγαίνουν, να προσπαθούν να ληστέψουν εκθεσιακούς χώρους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Corentin Flinck, ο οποίος εργάζεται σε ένα παρακείμενο κατάστημα.

«Γρήγορα, η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα, αλλά το αέριο μπήκε στα καταστήματα της γκαλερί και έπρεπε να προφυλάξουμε αρκετούς πελάτες», πρόσθεσε ο Flinck.  Πολλοί αστυνομικοί αναπτύχθηκαν μπροστά και γύρο από το το κατάστημα της Apple. Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν επίσης, κοντά στο κατάστημα.

Η Galeries Lafayette, το οποίο έχει επίσης θέα στην Place Kléber, κατέβασε επίσης τα ρολά, όπως και πολλά άλλα καταστήματα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία του τραμ έχει διακοπεί στο κέντρο της πόλης υπό το φόβο νέων επεισοδίων το βράδυ ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ζητάει από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τους επιτρέψουν να βγουν έξω.

Βανδαλισμοί σε εμπορικά κέντρα στο Créteil και στο Rosny

Παράλληλα, βανδαλισμοί σημειώθηκαν και σε δύο εμπορικά κέντρα στο Créteil (Val-de-Marne) και στο Rosny (Seine Saint-Denis). Στο Créteil-Soleil, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, περίπου 40 άτομα μπήκαν στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται η Le Figaro, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 15 συλλήψεις.

Στο εμπορικό κέντρο Rosny 2, νεαροί κατάφεραν να το διαρρήξουν και να προσπάθησαν να λεηλατήσουν τα καταστήματα, δήλωσε ο δήμος του Seine Saint-Denis. Ωστόσο, άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, ενώ το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε και έκλεισε. Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, έσπασαν τζάμια και έπιπλα σε εστιατόριο McDonald’s. Βανδαλισμοί σημειώθηκαν και στον σταθμό RER.

Πηγή: skai.gr