(Φωτο)-Αίγιο: Ημερίδα για την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+

Tην Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ “Ανοιχτοί δρόμοι για όλους” του Δημόσιου ΙΕΚ Αιγίου. Η 1η ροή του προγράμματος στη Μάλτα αφορούσε την κινητικότητα 10 καταρτιζομένων των τμημάτων «Βοηθός Νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις» και «Βοηθός Φυσικοθεραπείας».

Οι καταρτιζόμενοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εξάσκησαν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα, ήρθαν σε επαφή με νέες εκπαιδευτικές πρακτικές και δραστηριοποιήθηκαν ομαδικά σε τεχνικές της αθλητικής φυσικοθεραπείας και την αντιμετώπιση ειδικών τραυματισμών, την παθολογία, την φροντίδα ατόμων με ειδικές παθήσεις, την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα του νησιού και επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς έγιναν και εκείνοι ένα μέρος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας του μικρότερου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Δημόσιο ΙΕΚ συνεχίζει την εξωστρεφή του πορεία με την υλοποίηση 2 ακόμα ροών του προγράμματος Erasmus+ στην Πορτογαλία και Ισπανία για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές και με νέες προτάσεις για το επόμενο έτος κατάρτισης.