Πάτρα: Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών – Δήμος: «Είναι μάχη ζωής»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει:
«Η ημέρα αυτή μας θυμίζει πως το πρόβλημα των ναρκωτικών και γενικότερα όλων των εξαρτήσεων παραμένει μια σοβαρή κοινωνική απειλή. Εκφράζει τη βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση του σύγχρονου κόσμου, την οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως νέοι, βιώνουν με δραματικό τρόπο.
Για τη δημοτική αρχή η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων. Από την πρώτη στιγμή που ο πατραϊκός λαός μάς εμπιστεύτηκε στη θέση της δημοτικής αρχής, έχουμε σύνθημά μας το εξής: «Ομορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση». Και κύριος στόχος μας είναι η πρόληψη.
Γι’ αυτό δίνουμε βάρος στην κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό των κέντρων πρόληψης, γιατί τα περισσότερα, όπως και της Αχαΐας που ο Δήμος μας είναι μέλος του διοικητικού συμβούλιου, λειτουργούν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα, ή με διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, με ημερομηνία λήξης, χωρίς συλλογικά σχεδιασμένη ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά προγράμματα ευρείας κλίμακας για την πρόληψη των εξαρτήσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι του κέντρου πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολης» να καλύψουν της αυξημένες ανάγκες, το αντίξοο περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν δεν τους το επιτρέπει.
Η δημοτική αρχή της Πάτρας καλεί τον λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει μία πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο. Να μη γίνει αποδεκτό ότι μπορούν να μπουν στη ζωή μας τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό δίνουμε συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις.
Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας και διεκδικούμε, μαζί με 43 φορείς της πόλης μας, κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και έναν πολυδύναμο συμβουλευτικό σταθμό για όλες τις εξαρτήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγο κ.λπ. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας, γι’ αυτό και προάγουμε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, δημιουργήσαμε τις κατασκηνώσεις και άλλες δραστηριότητες που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των νέων».