(Φωτο)-Πάτρα: Εκδήλωση για διευθυντές σχολείων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τη Δευτέρα 19/6/2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μία σειρά υβριδικών επιμορφωτικών-ενημερωτικών συναντήσεων με τους νέους/ες Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων του Ν. Αχαΐας, που θα αναλάβουν υπηρεσία στις σχολικές μονάδες του Νομού το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου από τις 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Νιγιάννης.
Στην εναρκτήρια δια ζώσης συνάντηση παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος, αφού χαιρέτησε τους/τις παραβρισκομένους/ες, τους ευχήθηκε να έχουν μια επιτυχημένη θητεία. Επισήμανε το πολυσχιδές έργο του διευθυντή σχολικής μονάδας σε ένα σχολείο που αλλάζει και θέτει νέες προτεραιότητες, κατέδειξε το πλήθος των αρμοδιοτήτων τους και περιέγραψε αδρομερώς τα μοντέλα διοίκησης, εστιάζοντας στο δημοκρατικό μοντέλο. Υπέδειξε την ανάγκη της συνεργασίας τόσο μεταξύ των ομοϊδεατών διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, όσο και της ιεραρχίας της διοίκησης ώστε να σχηματιστεί η εικόνα ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, υποστήριξης και συντεταγμένης, προς κοινούς σκοπούς, εργασίας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους/ες να έχουν τις ψυχικές δυνάμεις και κυρίως υγεία για την ευόδωση των προσπαθειών τους.
Στη συνέχεια, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευγενία Πιερρή, αφού καλωσόρισε και υποδέχθηκε εγκάρδια τους/τις νέους/ες διευθυντές/ντριες, τους ευχήθηκε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Τόνισε πως αυτές οι ενημερωτικές –επιμορφωτικές συναντήσεις θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμες στο έργο τους. Υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα, πως «προφανώς υπάρχουν πολλοί/ες έμπειροι/ες διευθυντές και διευθύντριες, άρα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αλληλεπιδράσουμε ώστε όλοι και όλες μαζί να αποκτήσουμε συναντίληψη  των θεμάτων της εκπαίδευσης και  του οργανισμού που υπηρετούμε καθώς και κουλτούρα ουσιαστικής συνεργασίας και κοινών στόχων, κάτι για το οποίο απαιτείται η συμβολή όλων μας. Επειδή το έργο μας είναι κάτι περισσότερο από τη μετάδοση της γνώσης, είναι η έμπνευση για την αλλαγή στη νέα γενιά, …είναι ευθύνη απέναντι στην νέα γενιά, στο αύριο της χώρας μας …… να μην αρκεστούμε στη διαχείριση και διεκπεραίωση των καταστάσεων και του διδακτικού προγράμματος, αλλά να επιδιώξουμε όλοι και όλες μαζί το μετασχηματισμό και την υπέρβαση μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δέσμευση στους στόχους, στις διαχρονικές και αδιαμφισβήτητες αρχές και αξίες που διέπουν τη παιδεία»
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης με έδρα τη Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, οι οποίοι/ες με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο των νέων διευθυντών/ντριών και διαβεβαίωσαν αυτούς/ες πως θα τους παράσχουν αμέριστη βοήθεια, τόσο σε επιστημονικά θέματα, όσο και σε θέματα παιδαγωγικής φύσεως.
Οι ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν από 20 – 23 και 27 Ιουνίου διαδικτυακά, με ενημέρωση από τα τμήματα της ΔΔΕ Αχαΐας: Προσωπικού, Εκπαιδευτικών θεμάτων, Διοικητικού, Πληροφορικής και Οικονομικού, ενώ την τελευταία ημέρα εισηγήσεις θα γίνουν από τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης και το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Αχαΐας.