Μινεσότα: Πέντε νεαρά κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο – Είχαν πάει για ψώνια για τον γάμο φίλης τους

Πέντε νεαρές γυναίκες από τη Μινεσότα σκοτώθηκαν ενώ ετοιμάζονταν για τον γάμο της φίλης τους την επόμενη μέρα, όταν ένα SUV που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους.

Οι πέντε νεαρές γυναίκες επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα εμπορικό κέντρο όταν ένα SUV έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Και τα πέντε κορίτσια ηλικίας από 17 ετών ως 20 ετών πέθαναν ακαριαία. Τα άτυχα κορίτσια έκαναν χένα και ψώνια για τον γάμο της φίλης τους.

«Δεν έκαναν τίποτα κακό», δήλωσε ο Khalid Omar, ο οποίος διευθύνει το ισλαμικό κέντρο Dar Al-Farooq, στο οποίο φοιτούσαν τα κορίτσια. «Απλώς ετοιμάζονταν για τον γάμο της φίλης τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία από τα κορίτσια ήταν ξαδέρφια. Ένα από τα θύματα είχε μόλις αποφοιτήσει από το λύκειο ενώ οι άλλες τέσσερις φοιτούσαν στο κολέγιο και ζούσαν όλες στη Μινεσότα.

Ο οδηγός του SUV φέρεται να έτρεχε με ταχύτητα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός πέρασε κόκκινο φανάρι και στη συνέχεια συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο των κοριτσιών.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο πετάχτηκε μέτρα μακριά.

«Είναι σπαρακτικό. Αυτά τα κορίτσια είχαν πολλή ζωή μπροστά τους. Αφήνουν πισω τους ένα μεγάλο κενό», λένε απαρηγόρητοι φίλοι και συγγενείς.

Ο οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο 27χρονος Ντέρεκ Τζον Τόμσον, τραυματίστηκε από τη σύγκρουση. Προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά αργότερα συνελήφθη.

Ο Τόμσον είναι ο γιος του πρώην πολιτειακού βουλευτή Τζον Τόμσον. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε για ναρκωτικά και αλκοόλ.

Το δίπλωμά του το είχε πάρει μόλις πριν από λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2023, αφού είχε πολλές καταδίκες για επικίνδυνη οδήγηση.