Οι νέοι επενδύουν στο μέλλον τους, και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία

*Της Ευσταθίας Γιαννιά

Η Ελλάδα αλλάζει, δυναμώνει, γίνεται πιο ισχυρή! Με τους νέους πρωταγωνιστές… Τους νέους επιστήμονες που επιστρέφουν σταδιακά στη χώρα μας, τη ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα, τις παραγωγικές τάξεις, το εργατικό δυναμικό που αυξάνεται από τη συνεχή δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας μας και τους νέους αγρότες. Γιατί για όλους τους νέους, η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί με πολιτικές, τις ικανές συνθήκες, να.μένουν και να προκόβουν στον τόπο μας.

Στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις εστιάζοντας στη νέα γενιά. Δημιούργησε το στέρεο περιβάλλον στο οποίο μπορούν να υλοποιούν με ασφάλεια, ελπίδα και σταθερότητα τα όνειρά τους. Γι’ αυτό και στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι νέοι ηλικίας 17-24 ετών σε ποσοστό 31,5% ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, κατάφερε να χτίσει μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους, οι οποίοι εκτίμησαν τη σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας και κατανόησαν ότι οι θέσεις απασχόλησης δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά αποτελούν προϊόν επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδίων.

Αναγνώρισαν επίσης κι όλα όσα έγιναν. Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 ευρώ το 2019 στα 780 το 2023, το πρόγραμμα «πρώτο ένσημο», τις επιδοτήσεις για τη δημιουργία επιχειρήσεων, το πρόγραμμα επιδότησης «Σπίτι μου» για τα νεαρά ζευγάρια και την εισαγωγή συμβούλων σε κάθε σχολική μονάδα, την αποκλιμάκωση της ανεργίας, τις νέες ευκαιρίες στην απασχόληση, τις επενδύσεις που κατέγραψαν ρεκόρ, την αύξηση των εξαγωγών που άγγιξε το 42% του ΑΕΠ, με  σημαντικό πυλώνα την τεχνολογία, την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδος στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη.

Τη νέα τετραετία, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει πιο τολμηρά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, των πολλών νέων θέσεων εργασίας και των καλύτερων μισθών για όλους και κυρίως, των καλύτερων συνθηκών για τους νέους.

Η νέα γενιά απέδειξε ότι δεν συγκινείται από λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά από τις βάσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις που θα της επιτρέψουν να ξετυλίξει το ταλέντο της και να αναπτύξει τις ικανότητες της.

Χρειάζεται την ευκαιρία να γίνει μέρος της δημιουργικότητας και της εξέλιξης. Να γίνει συνοδοιπόρος στον αναπτυξιακό βηματισμό της χώρας μας. Η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η πολιτική δύναμη που έχει αποδείξει ότι έχει στην καρδιά του προγράμματός της έχει τις προτεραιότητες των νέων για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, αλλά και τεράστιες ευκαιρίες, η φωνή και η δύναμη των νέων είναι λοιπόν πιο κρίσιμη από ποτέ. Τα μέτρα και οι πολιτικές που θα ληφθούν για την επόμενη τετραετία, μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους και είναι στο χέρι τους να ταυτιστούν με τις προσδοκίες τους.

Επομένως οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η ιστορική στιγμή όπου οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την φυσιογνωμία της χώρας μας και την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στο μέλλον με τους νέους και χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή τους. Για να πάει η Ελλάδα και ο τόπος μας, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!

 

* Η Ευσταθία Γιαννιά είναι Αντιστράτηγος εα ΕΛ.ΑΣ, υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα