Πάτρα: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ” ΚΕΘΕΑ “

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα #Πάμε μαζί, για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στην Ελλάδα σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χρειάζεται να δείξουμε ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να εστιάζουμε:

Στην εξάρτηση ως συμπεριφορά.
Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα.
Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις.
Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.

Οι εξαρτήσεις, νόμιμες ή παράνομες, και προλαμβάνονται και θεραπεύονται. Για αυτό, #ΠάμεΜαζί για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

#ΠάμεΜαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης μας θα υλοποιήσουμε  εκδηλώσεις με στόχο να πετύχουμε την συμμετοχή όλων μας στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

21/6/2023, 19:00-22:00, Θεατράκι Μαρίνας. Παρουσίαση του βιβλίου της Ρόδης Καγκελάρη «Ο τοξικομανής και ο νόμος» και έκθεση έργων τέχνης μελών του Προγράμματος Συμβουλευτικής Κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στο κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου.

26/6/2023, 19:00-22:00, Πλαζ ΕΟΤ. Οργανωμένος περίπατος στο Έλος της Αγυιάς με σημείο συνάντησης μπροστά στην είσοδο της Πλαζ, στον σταθμό του ΕΚΑΒ. Ενημερωτικό περίπτερο

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ανήκει  στο ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr),  μη κερδοσκοπικό οργανισμό  θεραπευτικών κοινοτήτων που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας μας και εντάσσεται στο δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών Πελοποννήσου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ.

Απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξαρτήσεις, νόμιμες ή παράνομες,  και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στην δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων, μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής: 2610 343400, Δευτέρα – Παρασκευή. 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.

ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ,  ΦΩΚΑΙΑΣ 26, ΠΑΤΡΑ, τηλ:2610343400,

info@kethea-oxygono.gr    facebook: ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ.