Ο Χαράλαμπος Μπονάνος στην παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών στο Μπρίντιζι

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 37ης ρεγκάτας Μπρίντιζι-Κέρκυρα, παρευρέθηκε στην πόλη του Μπρίντιζι Ιταλίας και παρακολούθησε την παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο κάστρο του Μπρίντιζι Castello Svevo, η οποία είχε φιλανθρωπικούς και αλληλέγγυους σκοπούς.

Στο τέλος της παράστασης πραγματοποιήθηκε ένα vind’ honneur προς τιμήν της  Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία Ελένης Σουρανή στη λέσχη των Αξιωματικών με την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εποικοδομητικές απόψεις.

Επίσης ο κ. Μπονάνος συναντήθηκε με την Ελληνίδα πρόξενο στο Μπρίντιζι Αντονέλλα Μαστροπάολο καθώς και με την Δήμαρχο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023  έγινε η επίσημη παρουσίαση της ρεγκάτας Μπρίντιζι-Κέρκυρα με την παρέλαση του Λυκείου των Ελληνίδων στη σκάλα του Βιργιλίου.

Ο κ. Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Μεγάλη η συγκίνηση να ακούγονται οι παραδοσιακού ήχοι της πατρίδας μας στο κέντρο του Μπρίντιζι και στην προκυμαία του , στις σκάλες του Βιργίλιου. Όμως το σημαντικότερο είναι η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, που με την άρτια εμφάνισή τους και τη χορευτική τους παρουσία, όχι μόνο διαφήμισαν την Περιφέρειά μας αλλά κυρίως μετέφεραν την παράδοσή μας σε μία γειτονική χώρα που μας συνδέουν φιλικοί δεσμοί.

Η θάλασσα του Ιονίου συνδέει τις δύο χώρες και ιδιαίτερα την περιοχή της Πούλιας, όπου η περιφέρειά μας έχει ερείσματα σημαντικά για την δημιουργική ανάπτυξη των περιοχών με την παρουσία μας στα ελληνόφωνα χωριά.

Η ανάπτυξη περνάει μέσα από τις διαπεριφερειακές συμφωνίες και την συνεργασία του Νότου που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ευκαιρίες στο όμορφο ταξίδι στην ενωμένη Ευρώπη».