(Φωτο)-Αίγιο: Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και φιλοζωίας

 

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, με σημείο αναφοράς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου (10 Ιουνίου) στο Αίγιο.
Αρχικά, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη Διαμάντω και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ) και με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και ατόμων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.
Το συνεργείο αιμοληψίας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος, αφού πρώτα συνεχάρη όλους τους συντελεστές της σημερινής δράσης, αναφέρθηκε στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, την οποία χαρακτήρισε ως πράξη αγάπης και υπεύθυνη στάση απέναντι στην απρόβλεπτη εξέλιξη της ζωής.
«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια καθημερινή απόδειξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι μια κατάθεση αφιερωμένη στην ίδια τη ζωή και μας αφορά όλους. Γιατί κάποια στιγμή το όνομα αυτής της ζωής μπορεί να έχει το όνομα κάποιου δικού μας, που θα βρίσκεται σε ανάγκη για αίμα. Κάτι που το έχουμε όλοι και όμως κάποιες φορές λείπει από πολλούς. Κάτι δικό μας που το φυλάσσουμε με σεβασμό και το προσφέρουμε με γενναιοδωρία ψυχής. Δημιουργούμε την ελπίδα, εξασφαλίζουμε την επάρκεια, σηκώνουμε τα μανίκια και αφήνουμε τη ζωή να… κυλήσει μέσα στο φιαλίδιο. Αυτό είναι το νόημα, αυτό είναι το μήνυμα, αυτή είναι η ουσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, το προνόμιο να λεγόμαστε άνθρωποι, η ευθύνη να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης, ο σεβασμός στη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας.
Ακολούθως ο κ. Καλογερόπουλος επισκέφθηκε το περίπτερο που είχε στηθεί με φροντίδες του Δήμου Αιγιαλείας, των Αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, που σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», διοργάνωσαν δράσεις καθαριότητας, περιβάλλοντος και φιλοζωίας για παιδιά.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσική, ζωγραφική, παιχνίδια καθώς και ενημέρωση για την υιοθεσία αδέσποτων, ενώ μοιράζονταν και μικρά δωράκια σε όλους. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση (κυρίως) των παιδιών σχετικά με τη μεγάλη αξία της υιοθεσίας ενός ζώου συντροφιάς αλλά και οι υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας για τη φροντίδα των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας συνομίλησε με τις εκπροσώπους του προγράμματος «ΝΟ ΚΑΚΑ», οι οποίες του παρουσίασαν την πατέντα/χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης μαζέματος ακαθαρσιών σκύλων, μιας πρωτοποριακής ελληνικής και παγκόσμιας καινοτομίας που παρέχει έξυπνη και οικολογική λύση στο συγκεκριμένο «πρόβλημα».
Μάλιστα, οι αντιδήμαρχοι Ποιότητας Ζωής και Καθαριότητας κ. Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και κ. Νίκος Καραϊσκος ενημέρωσαν τον δήμαρχο Αιγιαλείας για την εγκατάσταση των πρώτων ειδικών κάδων για ακαθαρσίες σκυλιών σε κεντρικά σημεία της πόλης του Αιγίου.
«Η φιλοζωία οφείλει να είναι συνώνυμο της καθαριότητας και ως δήμος στηρίζουμε τους ευσυνείδητους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Απολαμβάνουμε τη βόλτα με τους τετράποδους φίλους μας χωρίς να αφήνουμε το… στίγμα τους. Συλλέγουμε τις ακαθαρσίες σεβόμενοι το κοινωνικό σύνολο και τον νόμο. Ανέπαφα, οικολογικά, για μία Αιγιάλεια όπως μας αξίζει! Η τοποθέτηση και λειτουργία των ειδικών αυτών κάδων είναι ένα βήμα για τον πολιτισμό μας και μια βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Αιγιάλειας. Η γειτονιά μας είναι το σπίτι μας, ας φροντίσουμε όλοι μαζί στο εξής να παραμένει καθαρή!», σημείωσε σε σχετικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αιγιαλείας.