Δυτική Αχαΐα: Γρηγόρης Αλεξόπουλος – «Έχουμε αγροτικά πλεονεκτήματα, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε»

Το «βλέμμα» στο σημαντικότερο και πιο παραγωγικό οικονομικό πυλώνα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έχει στρέψει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, λίγες ημέρες πριν την πρώτη προεκλογική ομιλία στην αίθουσα συνεστιάσεων «Τα Πεύκα» την Κυριακή στις 20.30.
Η Δυτική Αχαΐα, ως μια περιοχή με πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, διαθέτει εύφορα πεδινά εδάφη και καλές κλιματολογικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει την παραγωγή αγροτικών προϊόντων καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η οικονομική δύναμη του τόπου συγκεντρώνεται γύρω από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα γύρω από την πρωτογενή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Ενας Δήμος είναι γνωστό ότι δεν δύναται να συμβάλει στην απευθείας δημιουργία νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, όμως αποτελεί υποχρέωση των Αρχών του τόπου να ενισχύουν τις συνθήκες λειτουργίας των υπαρχόντων επιχειρήσεων και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις που θα φέρουν με τη σειρά τους νέες θέσεις εργασίας. Μέσω της συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει οργανωμένα να επιλύσουμε σοβαρά και χρόνια προβλήματα όπως το εργατικό δυναμικό, καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης των προϊόντων.
Γιατί μέσω αυτού του δρόμου εξασφαλίζεται η κοινωνική ευημερία μιας περιοχής, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική της ευημερία.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο με εφαρμογή σε ορίζοντα πενταετίας. Οι επιδιωκόμενες συνθήκες μπορούν να δημιουργηθούν στη Δυτική Αχαΐα μέσω της συντονισμένης προώθησης προϊόντων που παράγονται στην περιοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με παραγωγούς, βελτιώνοντας το αγροτικό οδικό δίκτυο, αναβαθμίζοντας ενεργειακά αντλιοστάσια και γεωτρήσεις, με τη διοργάνωση αγροτικής έκθεσης με τη συμμετοχή παραγωγών και φορέων από όλη τη χώρα.
Επιπλέον, με τη διασφάλιση της συνέχειας της αλιείας με αναβάθμιση αλιευτικού καταφυγίου Αλυκών, αλλά και την παροχή ρεύματος στις κτηνοτροφικές μονάδες.
Παράλληλα, με επιμονή και επιχειρήματα η νέα δημοτική Αρχή πρέπει να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος την αξιοποίηση του αεροδρομίου Αράξου με παράπλευρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση εξαγωγικών εμπορευμάτων, την οριστική επίλυση της άρδευσης του κάμπου από το φράγμα Πηνειού, ενώ θα χρειαστεί να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε:
«Ζούμε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά η Δυτική Αχαΐα και η οικονομία της διαθέτει όπλα που μπορούν να μας δώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αναζητάμε σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Υποστηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα, ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε γύρω από σύγχρονες μεθόδους αγροτικής παραγωγής, συμμετέχουμε σε προγράμματα ανάπτυξης, υποστηρίζουμε την αγροτική εκπαίδευση προσφέροντας γνώση σε νέους αγρότες, προωθούμε την αγροτική τουριστική ανάπτυξη. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα αποκτήσουμε ρόλο πρωταγωνιστή. Θα το πετύχουμε γιατί το αξίζουν οι άνθρωποί μας. Οι άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς».