Δυτική Ελλάδα: «Ισχυρό του αποτύπωμα του ΕΣΠΑ στην ανάπτυξη της περιοχής και την μείωση της ανεργίας» – Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον ΣΚΑΙ 89,4

Στον ΣΚΑΙ 89,4 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριος Φαρμάκης σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, που δείχνουν ότι το διάστημα 2019 – 2022 στη Δυτική Ελλάδα σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 11,5% ενώ ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερος από τον ρυθμό μείωσης της ανεργίας σε επίπεδο ΕΕ27.

«Τα τελευταία 4 χρόνια επιτεύχθηκαν σημαντικά άλματα προόδου. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει ήδη ξεπεράσει το 83% και κάθε μέρα ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Είμαστε βέβαιοι πλέον για την επιτυχή ολοκλήρωσή του και χαρούμενοι που μέσα από την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, ξεμπλόκαραν πολλές εκκρεμότητες και καταφέραμε να βάλουμε πολλά εμπόδια στην άκρη, ώστε να μην χαθούν πόροι για την Περιφέρειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακούστε το ηχητικό: