Πάτρα: Ναυαγοσώστες σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες – Η ιδιαιτερότητα της Πλαζ – Οι κίνδυνοι για λουόμενους

Ο Δήμος Πατρέων ανακοίνωσε ότι, από χθες, οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του και θα παραμείνουν έως 30 Σεπτεμβρίου.
Εξασφαλίστηκε δαπάνη πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση «έδωσε ψίχουλα» μόνο τις 102.585 και έτσι το ποσό θα λείψει από έργα, που θα μπορούσαν να γίνουν στην πόλη, με τη δημοτική αρχή να σχολιάζει ότι «ο λαός ξαναπληρώνει για υπηρεσίες που έχει ήδη φορολογηθεί».
Ναυαγοσωστικά βάθρα βρίσκονται στις παραλίες:
-3 στην Πλαζ Αγυιάς
-2 στα Βραχνέικα
-1 στις Δάφνες
-1 στον Καστελλόκαμπο
-1 στο Ακταίο
-1 στο Ρίο
-1 στον Αγιο Βασίλειο
-1 στον Ψαθόπυργο
Η ναυαγοσωστική κάλυψη θα γίνεται από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα μόνο για την Πλαζ διευρύνεται από τις 8π.μ. μέχρι τις 8μ.μ. έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμος έχει κάνει, επίσης, οριοθέτηση, έχει τοποθετήσει πινακίδες με οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης για τους λουόμενους που τους παρακαλεί να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των ναυαγοσωστών ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως και να προτιμούν να κολυμπούν, τις ώρες κατά τις οποίες βρίσκονται στην θέση τους.
Οι λουόμενοι προτρέπονται:
* Ιδίως μικρά παιδιά και οι ηλικίες πάνω από 65 χρονών να μην κολυμπούν χωρίς εποπτεία ή συνοδεία ενήλικα, ακόμα κι αν υπάρχει ναυαγοσώστης.
* Οχι στη θάλασσα μετά από φαγητό τουλάχιστον για 3 ώρες, ούτε ταΐζουμε μικρά παιδιά σ’ αυτή θάλασσα και δεν διαφεύγουν της προσοχής γιατί μπορεί να μπουν στο νερό.
* Οσοι δεν είναι εξοικειωμένοι τα κρύα νερά κι έχουν προβλήματα καρδιάς, είναι αποφεύγουν την κολύμβηση εκτός αν έχουν επισκεφτεί γιατρό.
* Δεν κολυμπάμε ανοιχτά, αλλά κατά μήκος της ακτογραμμής.
* Σε περίπτωση κράμπας, κούρασης ή αδιαθεσίας, με ψυχραιμία καλούμε σε βοήθεια.