Αχαΐα: Αυλαία με ΕΠΑΛ για 3.000 υποψήφιους των Πανελλαδικών – Η ετοιμότητα για τα 38 Εξεταστικά Κέντρα

ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÅÓ ÅÎÅÔÁÓÅÉÓ 2020 / ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ (EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ÃÉÁÍÍÇÓ ÓÐÕÑÏÕÍÇÓ)

Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αύριο τη διαγωνιστική σκυτάλη παραλαμβάνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Οι υποψήφιοι προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα υπό το βάρος και την ανασφάλεια που δημιούργησαν τις προηγούμενες ημέρες τα προβλήματα που προέκυψαν με την τράπεζα θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Ωστόσο, οι αρχές τις εκπαίδευσης, όπως άλλωστε και το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουν ότι το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι τελείως διαφορετικό από αυτό της τράπεζας θεμάτων.
«Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και οι εξετάσεις διεξάγονται χωρίς προβλήματα» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Από τη Δυτική Ελλάδα θα συμμετάσχουν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 6.500 υποψήφιοι.

Οι Αχαιοί υποψήφιοι ανέρχονται σε 3.006, εκ των οποίων οι 2.414 είναι απόφοιτοι των ΓΕΛ και 592 των ΕΠΑΛ.
Συνολικά λειτουργούν 34 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και τέσσερα εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ. Επιπλέον, θα λειτουργήσουν και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και ένα για τα ΕΠΑΛ, όπου εξετάζονται μαθητές από εννέα νομούς, εκτός του Νομού Αχαΐας.