Ερύμανθος: Η αντιπολίτευση για τους αγρότες – Καλεί σε στήριξη της Δημοτικής Αρχής Μπαρή

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ
ΜΠΑΡΗΣ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΡΙΒΗΛΑΣ ΠΗΡΑΝ ‘’ ΘΕΣΗ ‘’ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ
ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ .
Πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου Ερυμάνθου
• Στο πλευρό του αγώνα του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ερυμάνθου βρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Τάκις Σκιαδάς στηρίζοντας και με την παρουσία του την παρέμβαση του συλλόγου να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραγωγών Ροδίτη που εξαιρέθηκαν από την έκτακτη ενίσχυση που αποφάσισε η κυβέρνηση 90 ευρώ ανά στρέμμα λόγω των πολύ χαμηλών τιμών και αυξημένου κόστους παραγωγής.
• Στο πλευρό τους και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΣ Μ. Συμεωνίδης που τοποθετήθηκε υπέρ της άρσης της αδικίας ζητώντας να επιδοτηθούν όλοι οι παραγωγοί σταφυλιών στο ν. Αχαΐας αφού η αμπελοκαλλιέργεια επλήγη στο σύνολο τους από τις χαμηλές εξευτελιστικές τιμές ενώ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.
• Στο πλευρό των αγροτών και ο πρόεδρος του Κάλανου Π. Σταθόπουλος και η πρόεδρος της Χιόνας Α. Ηλιοπούλου
• Από το δήμο Ερυμάνθου απουσίαζαν ακόμα και τα αγροτικά στελέχη
• Άμεσα να πάρει θέση ο δήμος Ερυμάνθου. Άμεσα χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβούλιου για να καταγγείλει και ο Δήμος την απαράδεκτη διχαστική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και να ζητήσει μαζί με το σύλλογο το μέτρο της ενίσχυσης να επεκταθεί σε όλους τους παραγωγούς ‘’Ροδίτη’’ . Είναι αδιανόητο η απόφαση να ξεχωρίζει τους παραγωγούς με μικροπολιτικά κριτήρια επιδιώκοντας να τους διασπάσει καλλιεργώντας την υποταγή τους , τον ραγιαδισμό.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου για να αποφασίσει και να στηρίξει τον αγώνα των παραγωγών μας.
Είναι τόσο απροκάλυπτη η αδικία που ελπίζουμε η δημοτική αρχή να σταθεί επιτέλους αυτή τη φορά στο πλευρό των αγροτών.
Τώρα να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ερυμάνθου και να κινητοποιηθεί και ο Δήμος στο πλευρό των αγροτών.
ΛΣΕ ΜΑΙΟΣ 2023