Πάτρα: Συνάντηση Ψωμά με τον δήμαρχο Λαμίας – Συνέχιση της δικτύωσης ανά την Ελλάδα

Στη Λαμία βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραϊσκο, στο πλαίσιο των επαφών του με δημάρχους της χώρας. Ο επικεφαλής του σπιράλ έχει δημιουργήσει ένα πολυπληθές δίκτυο με επιτυχημένους δημάρχους ανά την Ελλάδα, το οποίο εμπλουτίζει συνεχώς. Γνώσεις, συμβουλές και καλές αυτοδιοικητικές πρακτικές έχουν κυρίαρχη θέση στις επιλεγμένες επικοινωνίες και επαφές του Πέτρου Ψωμά. Το ίδιο συνέβη και το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο της Λαμίας, κατά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών.
Μετά από μία περιοδεία στο κέντρο της πόλης -κατά την οποία ο Πέτρος Ψωμάς διαπίστωσε πως η Λαμία είναι μία ακόμα από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις που διαθέτει σήμερα αισθητική και λειτουργικότητα- ο επικεφαλής του σπιράλ συνάντησε τον δήμαρχο και συνειδητοποίησε πως οι πρωτοβουλίες του Δήμου Λαμιέων είναι αυτές που σε μεγάλο βαθμό έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμα και τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δήμου αντιμετωπίζονται δυναμικά, με ένταξη σε προγράμματα και με συμβάσεις μέσω ειδικής αναπτυξιακής δημοτικής δομής. ‘Ετσι οι κάτοικοι της Λαμίας απολαμβάνουν μια πόλη καθαρή, περιποιημένη, έναν δήμο που σέβεται τον δημότη, προσελκύει τον τουρίστα και ευχαριστεί τον επισκέπτη.
Ο Θύμιος Καραΐσκος εξελέγη δήμαρχος το 2019 και έκτοτε διοικεί τον δήμο με αναπτυξιακή προοπτική. Η ικανοποιητική διαχείριση νευραλγικών τομέων όπως της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τεχνικά έργα σε όλη την έκταση του δήμου, μεγαλόπνοες υποδομές όπως το εντυπωσιακό νέο δημαρχιακό μέγαρο, το νέο δημοτικό κολυμβητήριο που έχει δρομολογηθεί κ.α. είναι δημοτικές κινήσεις με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.
Η τελευταία σημαντική πρωτοβουλία του δήμου είναι μια μεγάλη πολυκλαδική έκθεση που πρόκειται σύντομα να διοργανωθεί με εξωστρέφεια και συνέργειες. Το «LAMIA EXPO Central Greece Trade Event» θα φιλοξενηθεί στην Λαμία και αποτελεί το αποτέλεσμα ενός μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν η Έκθεση Λαμίας με την ΔΕΘ Helexpo. Πρόκειται για ένα βήμα με προοπτική, για το οποίο ο δήμαρχος εξέφρασε την βεβαιότητα πως θα αποτελέσει έναν νέο εκθεσιακό πόλο «προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».
Τέλος, με αφορμή τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον νέο νόμο, την απαραίτητη προετοιμασία και τις προεκλογικές κινήσεις των δημοτικών τους παρατάξεων.