Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ).

Θερμότατο ήταν το κλίμα μέσα στο οποίο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου, γιατί στα χώματα αυτά πολέμησε ο παππούς μου. Κρήτες και Μακεδόνες λοιπόν, είμαστε ένα. Αυτή που σίγουρα είναι μπλε είναι η Μακεδονία μας και η Θεσσαλονίκη πρώτη.

Αυτό το γαλάζιο κύμα που ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό και συναντά ήδη αυτό που έχει σηκωθεί από τα Χανιά, από το Ηράκλειο, για να απλωθεί παντού στην πατρίδα μας. Εσείς κάνατε την αποψινή συγκέντρωση τον καλύτερο πρόλογο της Κυριακής.

Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, άλλωστε -κ. Πρόεδρε, χρόνια πολλά- γιορτάζει η μισή Ελλάδα. Όμως αυτή τη φορά θα γιορτάσει η δημοκρατία και θα γιορτάσει όλη η χώρα.

Η Κυριακή που μας έρχεται θα είναι η μέρα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή, ανοίγοντας το δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Πρώτοι εσείς, οι Μακεδόνες, γνωρίζετε πόσα πολλά περάσαμε και ξεπεράσαμε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΝΝΕΔ μας και στη ΔΑΠ μας, που ήταν πάντα πρωτοπόροι στις μεγάλες μάχες για ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια.

Εσείς λοιπόν, φίλες και φίλοι, ξέρετε καλύτερα στη Μακεδονία, στη Θράκη μας, τις μεγάλες μάχες που κληθήκαμε να κερδίσουμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τα κύματα της πανδημίας, ύστερα την ενεργειακή κρίση και την παγκόσμια «έκρηξη» ακρίβειας που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Και σχεδόν καθημερινά, εδώ και τέσσερα χρόνια, τις απειλές και τις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας.

Κι όμως τα καταφέραμε, μείναμε και όρθιοι, και ενωμένοι. Η πολιτεία, με ένα γιγαντιαίο σχέδιο το οποίο ξεπέρασε τα 55 δισ. ευρώ, στήριξε την οικονομία, στήριξε την κοινωνία, στήριξε πρώτα και πάνω απ’ όλα τον κόσμο της εργασίας. Τρία δισεκατομμύρια, κ. Περιφερειάρχη, κατευθύνθηκαν μόνο εδώ για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Παρά τις απανωτές δυσκολίες, το ίδιο διάστημα γίνονταν πράξη όλα όσα είχαμε συμφωνήσει με τους πολίτες τον Ιούλιο του 2019, όταν -θυμάμαι, ίδια μέρα ήταν πάλι, Πέμπτη πριν από τις εκλογές- μίλησα στο λιμάνι και σας ζήτησα να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας.

Τι σας υποσχέθηκα τότε ότι θα κάνουμε; Ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα αυξήσουμε επενδύσεις και νέες δουλειές. Ότι θα θωρακίσουμε το μέσο εισόδημα, θα στηρίξουμε τους αγρότες μας και την αγροτική παραγωγή, θα αναβαθμίσουμε την άμυνά μας και θα ενισχύσουμε, επιτέλους, το κύρος της χώρας μας. Και, τέλος, είχα δεσμευτεί ότι θα χτίσουμε ένα κράτος ψηφιακό, φιλικό προς τον πολίτη.

Ε, λοιπόν, στον πρώτο μας απολογισμό μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να πούμε: «τα είπαμε και τα κάναμε», παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε.

Μέχρι τώρα μειώθηκαν 50 φόροι, ανακουφίζοντας τους πολίτες από μόνιμα βάρη που ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Είχα πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 30%, τον μειώσαμε 35%. Το αφορολόγητο αυξήθηκε. Ο πρώτος συντελεστής έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και κάναμε και κάτι για το οποίο δεν είχαμε δεσμευτεί, το οποίο αφορά πρωτίστως αυτή τη νέα γενιά: μηδενίσαμε τον φόρο γονικής παροχής ώστε ο γονιός να μπορεί, πλέον, να μεταβιβάζει δωρεάν την περιουσία του στα παιδιά του.

Σε 48 μήνες δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές και η ανάπτυξη στη χώρα μας τρέχει με ρυθμό διπλάσιο από την Ευρώπη. Είμαστε τώρα κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, που στην πράξη σημαίνει ευνοϊκότερο δανεισμό κράτους, επιχειρήσεων, αλλά και νοικοκυριών. Αυτή η επενδυτική βαθμίδα, τόσο κρίσιμη φίλες και φίλοι, για να κατακτηθεί, έχει μία προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή. Με άλλα λόγια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, όμως, είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ξέρουμε ότι δεν γίνεται δυναμική οικονομία χωρίς συνεκτική κοινωνία. Γι’ αυτό και ο κατώτατος μισθός πήγε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Δύο μηνιάτικα παραπάνω κάθε χρόνο. Αλλά και οι συνταξιούχοι -θα έρθω στη συνέχεια σε αυτά τα οποία μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος-, οι συνταξιούχοι είδαν… Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, η καλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος σας στην κάλπη την Κυριακή που έρχεται.

Οι συνταξιούχοι που είναι μαζί μας είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις ύστερα από 12 χρόνια και όσοι αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου θα εξακολουθούν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά.

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό, δεν υπάρχει ελπίδα χωρίς περήφανη πατρίδα. Έτσι, μέσα σε τέσσερα χρόνια μια χώρα «ξέφραγο αμπέλι» μετατράπηκε σε κράτος με σύνορα στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα. Οι παράνομες ροές μεταναστών