ΗΠΑ: Σύλληψη του 59χρονου Πατρινού επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ο 59χρονος κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη για συνωμοσία και λαθρεμπορία, για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης.

Σε κατασκοπία φέρεται να εμπλέκεται ο Πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός, καθώς στις 9 Μαΐου συνελήφθη στο Παρίσι, με κατηγορίες βγαλμένες από σενάρια αστυνομικής ταινίας!

Οπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις που αφορούν άτομα που κατηγορούνται για κλοπή ή παράνομη μεταφορά τεχνολογίας των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

Οι υποθέσεις και οι συλλήψεις που σχετίζονται με αυτές, ήταν οι πρώτες ενέργειες επιβολής που έλαβε μια νέα ομάδα του υπουργείου δικαιοσύνης με σκοπό να αποτρέψει την κλοπή κρίσιμων τεχνολογιών των ΗΠΑ.

Μια από τις συλλήψεις αφορά σε Έλληνα υπήκοο, ο οποίος είναι Πατρινός. Το όνομά του δίνεται στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είναι 59 ετών, ενώ αναφέρεται και μία από τις εταιρείες του που έχει έδρα την Αθήνα.

Κατά του Πατρινού επιχειρηματία Νικόλαου Μπογονικολού ασκήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο.

Ο 59χρονος κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη για συνωμοσία και λαθρεμπορία για απάτη και επίσης για φερόμενη απόκτηση περισσότερων των 10 διαφορετικών τύπων ευαίσθητων τεχνολογιών των ΗΠΑ για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης.