Τουρκία: Επιστάτης απήγαγε 12χρονο και τον στραγγάλισε για λύτρα

Φρίκη προκαλεί στην Τουρκία η στυγερή δολοφονία ενός 12χρονου από τη Συρία, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και στραγγαλίστηκε από έναν 43χρονο που ζητούσε λύτρα 400.000 ευρώ.

Θύμα είναι ο Χαλέντ Χαγιακέντ, ο οποίος ήταν γιος χρυσοχόου από τη Συρία και ζούσε με την οικογένειά του στην συνοικία Çiftlikköy της Μερσίνης.


Η απαγωγή του 12χρονου έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ έπαιζε στον κήπο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε. Μετά από λίγη ώρα, άγνωστος τηλεφώνησε στην οικογένεια, δήλωσε ότι το παιδί είναι στα χέρια του, ότι αν η οικογένεια πλήρωνε λύτρα 400.000 ευρώ θα αφηνόταν ελεύθερο, ενώ αν οι οικείοι του ειδοποιούσαν την αστυνομία θα το σκότωνε.

Χασάν Σ.
Ωστόσο, ο χρυσοχόος επικοινώνησε με την αστυνομία. Η αστυνομία, που μετέβη στο σημείο μετά την ειδοποίηση, έκανε έρευνα στο σημείο και εξέτασε τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας.

 

Οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε μεταφερθεί από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε η οικογένειά του, και εντόπισαν το άψυχο σώμα του παιδιού που απήχθη, τυλιγμένο σε χαλί, σε ένα υπόγειο. Όπως διαπιστώθηκε, αιτία θανάτου του ήταν ο στραγγαλισμός. Η σορός του 12χρονου θάφτηκε μετά τη νεκροψία. Η αστυνομία συνέλαβε τον 43χρονο επιστάτη Χασάν Σ. ως ύποπτο για φόνο. Η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: skai.gr