Α. Κατσανιώτης: «Οι απόμαχοι της εργασίας δεν είναι και απόμαχοι της ζωής. Θα δώσουμε πίσω στους συνταξιούχους όσα έχασαν στα μνημονιακά χρόνια»

«Οι απόμαχοι της εργασίας δεν είναι και απόμαχοι της ζωής. Έχουν δικαίωμα σε καλές συντάξεις, σε καλές υγειονομικές παροχές» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ «απάντησε» στις 17 περικοπές αποδοχών των συνταξιούχων που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις πρώτες μετά από 12 χρόνια αυξήσεις, σε έκτακτες παροχές για όσους δεν μπόρεσαν να δουν τις αυξήσεις λόγω «προσωπικής διαφοράς» αλλά και με μία μεγάλη αναμόρφωση του ΕΦΚΑ που οδήγησε στο ξεμπλοκάρισμα των εκκρεμών συντάξεων και σε πολύ γρήγορη απονομή τους.

Μιλώντας σε συνάντηση συνταξιούχων που με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι για την παράταξη της ΝΔ, ένα πραγματικό κράτος δικαίου και κοινωνικής προστασίας είναι το κράτος που μοιράζει το πλεόνασμα της ανάπτυξης σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Γι’ αυτό και οι συνταξιούχοι που τόσα πολλά υπέφεραν κατά τη διάρκεια των πολύ δύσκολων μνημονιακών χρόνων, οφείλουν να αποκατασταθούν πλήρως.

«Η αύξηση έως και 8% που δόθηκε στους συνταξιούχους, οι εφάπαξ ενισχύσεις σε όσους δεν είδαν αυτή την αύξηση στις τσέπες τους λόγω της προσωπικής διαφοράς που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, είναι μόνο τα πρώτα βήματα που κάναμε για την Ελλάδα που μας αξίζει» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 προγραμματίζεται νέα αύξηση τουλάχιστον 4%, νέα έκτακτη ενίσχυση σε όσους δεν δουν και αυτή την αύξηση στις τσέπες τους, ενώ όπως έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα πληρώνουν για φάρμακα. «Και αυτά είναι μόνο τα πρώτα και άμεσα μέτρα της νέας 4ετίας… Γιατί θα βάλουμε οριστικό τέλος στο σίριαλ με τα αναδρομικά. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο για καταβολή των αναδρομικών, συνολικού ύψους2,5 δισ. ευρώ, σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2024. Και επίσης, θα δώσουμε και νέες αυξήσεις, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Στόχος μας να επαναφέρουμε τις συντάξεις στην κατάσταση προ μνημονίων και να διαμορφώσουμε μία κρατική μηχανή που θα παρέχει άμεσα, κάθε τι που έχει ανάγκη ο συνταξιούχος και ο ασφαλισμένος» επεσήμανε.

«Στις κάλπες της 21ης Μαΐου αναμετριέται η σταθερότητα με την αστάθεια και μία πολιτική που φτωχοποιεί τους πολίτες επιβάλλοντας βαρύτατους φόρους για να μοιράζει επιδόματα απέναντι σε μία πολιτική που δημιουργεί πλούτο, μέρισμα του οποίου επιστρέφει στην κοινωνία. Αναμετριέται η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της πραγματικής κοινωνικής προστασίας με την Ελλάδα της ασέβειας και της ιδεοληψίας» πρόσθεσε ακόμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, που απευθυνόμενος σε προσωπικό τόνο στους παριστάμενους, τόνισε: «Αισθάνομαι βαρύ το χρέος απέναντί σας, γιατί είναι το χρέος όλων μας προς τους πατεράδες και τους παππούδες μας, τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά και πρέπει να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους».

«Η εμπειρία που απέκτησα επί δύο χρόνια στην κυβέρνηση μαζί με τη δική σας στήριξη και ψήφο, θα με βοηθήσουν να συνεχίσω την προσπάθεια για όλους. Όπως έχω πει πολλές φορές, μόνο με αλήθεια, σεμνότητα, αποφασιστικότητα και δουλειά θα τα καταφέρουμε…» κατέληξε.