Euroleague: Για την πρόκριση στο Final 4 Παρτίζαν και Μονακό για… Game 5 Ρεάλ και Μακάμπι

Η «κλωτσοπατινάδα» στη Μαδρίτη έχει, ήδη, ξεχαστεί. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην 3η αναμέτρηση της σειράς στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου, όπου η Ρεάλ κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 και να παραμείνει «ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στο φετινό Final 4 της Euroleague.

Σε σύγκριση με το Game 3, τα ρόστερ των δύο ομάδων θα είναι διαφορετικά καθώς οι Ματίας Λεσόρ και Γκάμπριελ Ντεκ εξέτισαν τις τιμωρίες τους και τέθηκαν κανονική στην διάθεση των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Τσους Ματέο αντίστοιχα. Αντίθετα για λογαριασμό της Παρτίζαν θα είναι και πάλι εκτός ο Κέβιν Πάντερ ο οποίος ωστόσο θα εκτίσει τη δική του ποινή και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε περίπτωση πρόκρισης στο Final 4. Κάτι που ισχύει για τον Ζερσόν Γιαμπουσέλε ο οποίος θα είναι εκτός έως και το τελευταίο ματς της φετινής Euroleague. Πάντα στην περίπτωση που η ομάδα του πάρει το εισιτήριο για το Κάουνας.

Η Παρτίζαν με νίκη θα επιστρέψει στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 13 χρόνια και την τελευταία της συμμετοχή στο Final 4 του Παρισιού το 2010. Να σημειωθεί ότι από τη σερβική ομάδα θα απουσιάσει ο Αλέκσα Αβράμοβιτς ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι ύστερα από μια άτσαλη πτώση στο παρκέ στο Game 3 και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Τζάμπολ στις 21:30 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 4 και «ζωντανή» κάλυψη από το Gazzetta.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 1-2

Game 1: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 87-89

Game 2: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 80-95
Game 3: Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης 80-82

Game 4: Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης (4/5, 21:30, Novasports 4)
Game 5: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν (9 ή 10/5) *

* Αν χρειαστεί

Λίγο νωρίτερα θα έχει δοθεί το τζάμπολ στο Τελ Αβίβ (3/5, 21:05, Novasports 5) όπου η Μονακό κατάφερε να πάρει… πίσω το αβαντάζ της έδρας και να έχει στα χέρια της το πρώτο «ματς μπολ» πρόκρισης στο Final 4. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς «απάντησε» στο «break» των Ισραηλινών και ανέκτησαν τον πρώτο λόγο για το πολυπόθητο ταξίδι στο Κάουνας.

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα γι’ αυτό το ματς, στο οποίο αναμένεται και πάλι να δώσουν βροντερό «παρών» οι φίλοι της Μακάμπι: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ και θα κάνουμε τα πάντα για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Θα μπούμε στο παρκέ με αυτοπεποίθηση και το κεφάλι ψηλά» ανέφερε ο Όντεντ Κάτας, ενώ ο τεχνικός της Μονακό, είπε: «Πλέον η πίεση θα είναι στη πλευρά της Μακάμπι. Όχι σε εμάς. Κάναμε καλή δουλειά αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Μονακό – Μακάμπι 1-2
Game 1: Μονακό – Μακάμπι 67-79

Game 2: Μονακό – Μακάμπι 86-74
Game 3: Μακάμπι – Μονακό 78-83

Game 4; Μακάμπι – Μονακό (4/5, 21:05, Novasports 5)
Game 5: Μονακό – Μακάμπι (9 ή 10/5) *
* Αν χρειαστεί

Πηγή: gazzetta.gr